Konkurs za najbolji medijski prilog na temu: „Komunalni otpad kao energent“

Nagradni konkurs za najbolji medijski prilog na temu „Komunalni otpad kao energent“, raspisali su Centralno-evropski forum za razvoj (CEDEF) i Agencija za energetsku efikasnost Republike Srbije.
Konkurs ima za cilj da unapredi informisanje javnosti, privrede i industrije o značaju komunalnog otpada kao jednog od ključnih energetskih resursa u današnje vreme. Žiri će razmatrati prijave na osnovu doprinosa podizanju svesti javnosti i privrede o značaju reciklaže otpada i upotrebi kao novog izvora energije, ali neće zanemariti ni kreativnost, originalnost, etičnost i doprinos pozitivnim promenama u društvu.

Prijavljeni rad mora biti objavljen u periodu između 01.10.2011. i 30.04.2012. godine. Nagrada za tri prvoplasirana priloga je putovanje u predstavništvo kompanije Global Intercontinental Utilities BGD d.o.o. u Mančesteru i obilazak stadiona Old Trafford.

Uslovi konkursa:
Rad koji konkuriše za nagradu mora biti objavljen u medijima na teritoriji Republike Srbije. U izbor ulaze novinarske forme: izveštaj, intervju, članak, reportaža itd. Svaki novinar ima pravo da dostavi do tri priloga.

Način prijavljivanja:
Prijava na konkurs se nalazi na internet prezentaciji CEDEF-a i može biti poslata poštom na adresu CEDEF -Centralno-evropski forum za razvoj, Žorža Klemansoa 13, 11000 Beograd, sa naznakom „za novinarski konkurs“.

Format prijave: Skeniran tekst ili isečak ili Word dokumentu (za štampu ), Word dokument sa linkom (Internet), DVD disk (Za TV) ili CD u mp3 formatu (za radio).

Članovi žirija: predsednik -Jovanka Arsić-Karišić (predsednik UO CEDEF-a), Jelka Jovanović (potpredsednik NUNS-a), Petar Jeremić (predsednik IO UNS-a), mr Bojan Kovačić (Agencija za energetsku efikasnost Republike Srbije), dr Miodrag Mesarović (generalni sekretar Komiteta Srbije Svetskog saveta za energetiku), Nenad Dograjić (kompanija Global Intercontinental Utilities BGD d.o.o.).

Odluka o najboljem prilogu će biti doneta tokom maja 2012. godine i objavljena na sajtu CEDEF-a, Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije, UNS-a i NUNS-a.

Krajnji rok za prijave je 30. april 2012. godine

Kontakt za medije:
Vesna Marković,
011 / 30 36 134

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u