Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Konkurs za nagradu „Milan Pantić“

Kompanija "Novosti" raspisala je javni konkurs za nagradu "Milan Pantić", koja se dodeljuje za novinarsku hrabrost, u znak sećanja na dopisnika "Novosti" iz Jagodine Milana Pantića, koji je mučki ubijen 11. juna 2001. godine ispred svoga stana.

Kandidate za nagradu predlažu redakcije, udruženja, izdavači, žiri i pojedinci, a predlog treba pismeno obrazložiti.

Konkurs je otvoren do 24. maja 2015. godine.

Nagrada se sastoji od plakete i novčanog iznosa koji će ove godine biti 100.000 dinara.

Odluku o nagradi donosi petočlani žiri sastavljen od predstavnika "Večernjih novosti", UNS, NUNS, nedeljnika "Novi put" iz Jagodine i Književnog kluba "Đura Jakšić" iz Jagodine.

Predloge treba slati na adresu "Večernje novosti", 11000 Beograd, Trg Nikole Pašića 7, sa naznakom "Za konkurs Milan Pantić".

Nagrada će biti uručena, po tradiciji, na dan ubistva Pantića, u Narodnoj biblioteci u Jagodini, posle posete grobu ubijenog novinara na Gradskom groblju u ovom gradu, polaganja cveća na mestu ubistva i venca na spomen bistu na trgu koji nosi Pantićevo ime.

Nagradu do sada su dobili novinari Jugoslav Ćosić, Živojin Rakočević, Mišo Ristović, Nikola Vrzić, Vladimir Mitrić, Zagorka Uskoković, Dragana Zečević, Darko Dimitrijević, Branko Stanković, italijanski novinar Rikardo Jakoni, Aleksandra Belić, Andrija Igić, Ivan Radulović, Sofija Pavlović i fotoreporter Novinske agencije Tanjug Nemanja Jovanović.

Ubice Pantića i nalogodavci i posle 14 godina nisu pronađeni.