Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Konkurs „Uloga žena u ostvarivanju prava nacionalnih manjina“

Misija OEBS-a u Srbiji u saradnji sa Pokrajinskim zaštitnikom građana – ombudsmanom raspisuje nagradni konkurs za najbolji medijski prilog o temi „Uloga žena u ostvarivanju prava nacionalnih manjina“. Konkursom se želi postići što bolja vidljivost uloge žene u javnom životu, politici, ali i u procesima prilikom odlučivanja o ključnim pitanjima za ostvarivanje prava nacionalnih manjina u Republici Srbiji.

Ove teme nameću značajna pitanja o rodnoj ravnopravnosti, kao i o jednakim šansama pripradnika nacionalnih manjina u našoj zemlji, pa samim tim nameću zanimljiv izazov za kreativno i istraživačko novinarstvo. Kako je i na koji način zastupljena rodna ravnopravnost u Srbiji? Kako žene u našoj realnosti učestvuju o odlučivanju o pitanjima nacionalnih manjina?

Nagrade u okviru konkursa:

  • Prva nagrada: studijsko putovanje
  • Druga nagrada: zapisivač zvuka (sound recorder)
  • Treća nagrada: komplet knjiga o medijima

Medijski prilog i biografiju poslati na e-adresu: office@ombudsmanapv.org ili poštom na adresu: Pokrajinski ombudsman, Mihajla Pupina 25, 21000 Novi Sad sa naznakom „Za nagradni konkurs“.

Krajnji rok za prijave je 15. avgust 2014.

Kompletan tekst konkursa, kao i Pravilnik o bližim uslovima i postupku dodele sredstava najboljim medijskim prilozima mogu se pronaći na zvaničnom sajtu Pokrajinskog zaštitnika građana.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u