Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Konkurs SKGO za najbolje medijske priloge „Drugačije od drugih“

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO), u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji u procesu evropskih integracija“, i ove godine raspisala je konkurs za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi "Drugačije od drugih" koji je za novinare lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija otvoren od 1. marta do 31. avgusta 2014. godine.

Teme konkursa su: evrointegracije, zaštita životne sredine, rodna ravnopravnost i unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou. Raspisivanjem ovog konkursa SKGO želi da istakne važnost i ulogu lokalnih vlasti u ovim oblastima, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju građanima.

U okviru konkursa „Drugačije od drugih“ biće dodeljeno ukupno osam nagrada, a autori najboljih priloga biće nagrađeni tablet računarima.

Ocenu o najboljim medijskim prilozima doneće nezavisni žiri, koji čine iskusni urednici vodećih redakcija: Nada Gogić (RTS), Suzana Trninić (TV B92), Zoran Baranac (Prva), Veselin Simonović (Blic), Zoran Panović (Danas), Ivan Cvejić (Beta) i Zoran Sekulić (Fonet).

Objavljene tekstove ili emitovane priloge treba dostaviti Službi za informisanje Stalne konferencije gradova i opština na sledeći način:

  • štampani prilozi – u štampanoj ili elektronskoj formi (kopija teksta sa podacima o autoru, datumu objave i novinskoj redakciji, uključujući kontakt informacije autora)
  • elektronski – radio i televizijski prilozi (kopija priloga na dvd disku, uključujući podatke o autoru, datumu emitovanja i televizijskoj/radio stanici na kojoj je prilog emitovan, kao i kontakt informacije autora)
  • onlajn - print screen i link ka objavljenom prilogu (uključujući podatke o autoru, datumu objave i medijskom veb portalu na kojem je tekst objavljen, kao i kontakt informacije autora)

Adresa na koju treba dostaviti materijal objavljen u periodu od 1. marta do 31. avgusta:
STALNA KONFERENCIJA GRADOVA I OPŠTINA – Služba za informisanje
Makedonska 22/VIII, 11 OOO Beograd
sa naznakom - IZBOR ZA NAJBOLJE MEDIJSKE PRILOGE

ili elektronskim putem na: katarina.arambasic@skgo.org ili zeljko.krnetic@skgo.org.

Nagrađeni prilozi biće predstavljeni na finalnom skupu u oktobru 2014. godine.

Služba za informisanje SKGO, 011/3223-446, e-mail: katarina.arambasic@skgo.org ili zeljko.krnetic@skgo.org

Detaljne informacije o medijskom konkursu SKGO i načinu učešća (pdf)

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u