Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Konkurs Press photo Srbija 2015

Centar za razvoj fotografije (CRF) i Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisali su konkurs Press photo Srbija za izbor najbolje fotografije u domaćim medijima.

Konkurs je otvoren do 28. juna 2015. godine.

Pravo učešća imaju svi koji su objavljivali svoje fotografije u novinama i/ili drugim medijima, u toku 2014. godine, a državljani su Republike Srbije, ili rade za medije koji su u Republici Srbiji, kao i strani državljani uz uslov da su im fotografije snimljene na teritoriji Republike Srbije.

Svaki učesnik (autor) može poslati do 5 pojedinačnih fotografija u svakoj od 9 kategorija kao i po jednu reportažu (kolekciju) po kategoriji koja može imati do 12 fotografija.

Na konkurs se mogu slati samo radovi u digitalnoj formi. Maksimalna veličina fajla je 5 MB. Sve fotografije moraju imati popunjene informacije o fajlu (file info). Fotografije koje imaju nepravilno popunjene podatke ili kojima naziv fajla nije šifriran, neće biti razmatrane.

Radove za konkurs možete poslati na mejl adresu pressphotosrbija@uns.org.rs ili poštom na adresu: Centar za razvoj fotografije, Resavska 28/I, 11000 Beograd.

Za dodatne informacije možete se obratiti Zvezdanu Mančiću na telefon 063/399 449

Propozicije konkursa (pdf)
Pristupni formular (doc)
Poleđina formulara (xls)
Označavanje i informacije o fajlu (pdf)