Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Konkurs podrške lokalnim medijima Slavko Ćuruvija fondacije „O čemu Srbija ćuti?“

Cilj “Konkursa za podršku lokalnim medijima – O čemu Srbija ćuti?” jeste da se osnaže i ohrabre lokalni mediji kako bi progovorili o stvarima relevantnim za svoju lokalnu zajednicu i kako bi se pozabavili lokalnim problemima i delovali kao kontrola lokalnih vlasti.

Podržavajući medije koji su spremni da to to učine, SCF namerava da stvori mrežu kvalitetnih lokalnih medija koji će pokretati društveno odgovorne teme, medija koji su spremni da animiraju lokalnu zajednicu i koji su spremni da osnaže i podrže aktiviste u lokalnim sredinama koji rade na uspostavljanju demokratske i evropske tradicije u Srbiji.

U okviru ovog konkursa, pravo da apliciraju imaju lokalne televizijske i radio stanice. Onlajn mediji nemaju pravo učešća na ovom konkursu, ali će biti obuhvaćeni sledećim konkursom.

Popunjeni prijavni formular poslati na e-mail adresu Slavko Ćuruvija fondacije: office@slavkocuruvijafondacija.rs

Rok za prijavljivanje ističe 7. marta 2014. godine.

Odluku o dodeli podrške lokalnim medijima doneće Komisija Slavko Ćuruvija fondacije.

Komisija će odluku o tome koje medije da podrži doneti isključivo na osnovu prijavnog formulara koji mediji podnose, a koji sadrži:
- predlog teme koja će biti obrađena,
- sinopsis emisije
- i listu potencijalnih sagovornika.

Odluka će biti saopštena na zvaničnom obeležavanju početka rada fondacije, 27. marta 2014. godine.

Dodatne informacije i propozicije (pdf)
Prijavni formular (doc)

Slavko Ćuruvija fondaciju (SCF) pokrenuli su Jelena i Rade Ćuruvija, ćerka i sin Slavka Ćuruvije. Uz pomoć prijatelja iz nevladinog sektora Srbije i podršku Fondacije Braće Rokfeler iz Njujorka u novembru 2013. godine fondacija je počela sa radom. Ciljevi fondacije su unapređenje kvaliteta novinarstva u Srbiji, podrška lokalnim medijima, podrška istraživačkom novinarstvu, kao i rad sa mladima koji ulaze u svet novinarstva. Plan fondacije je da kroz konkurse, svoje programe i projekte, ohrabri novinare i medije koji se bave kvalitetnim novinarstvom u svojim lokalnim sredinama i tako im pomogne da ojačaju svoju ulogu kontrolora vlasti na svakom nivou, od lokalnog do republičkog.