Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....
Svakog drugog petka

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Četiri miliona evra civilnom društvu u Srbiji

Konkurs EU za podršku organizacijama civilnog društva

U okviru projekta „Podrška civilnom društvu“, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji upravo je raspisala javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u vrednosti od četiri miliona evra organizacijama civilnog društva koje svojim predlozima projekata budu zadovoljile kriterijume konkursa na koji će moći da apliciraju zaključno sa 10. martom naredne godine.

Reč je o novom dvogodišnjem projektu koji je Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji pokrenula u oktobru 2010. godine sa ciljem da pruži dodatnu podršku što aktivnijem učešću civilnog sektora u daljem procesu integracije Republike Srbije u Evropsku uniju. Specifični ciljevi projekta su izgradnja socijalne kohezije i prevazilaženje diskriminacije u srpskom društvu kroz promociju tolerancije i kulturne različitosti, kao i obezbeđivanje aktivnog učešće civilnog društva u socio-ekonomskom razvoju Srbije.

Za potrebe pomenutog konkursa, a iz sredstava IPA 2009 i 2010, Evropska unija izdvojila je ukupno četiri miliona (4.000.000) evra kojima će biti podržani projekti organizacija civilnog društva. Vrednost podržanih projekata u okviru ovog konkursa biće od 50.000 do 150.000 evra, a njihovo trajanje ograničeno na period od 6 do 12 meseci. Rok za podnošenje predloga projekata organizacija civilnog društva ističe 10. marta 2011. godine, a konkursna dokumentacija dostupna je na veb prezentacijama Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji www.europa.rs i projekta www.civilnodrustvo.rs

Na konkurs se mogu prijavljivati projekti koje sprovode organizacije civilnog društva u širem smislu, uključujući: nevladine organizacije i lokalna udruženja, profesionalne (strukovne) organizacije, kulturne i umetničke asocijacije i klubovi, medijske asocijacije, organizacije koje predstavljaju društvene i ekonomske aktere (kao npr. organizacije potrošača, pacijenata, studenata, poslovne asocijacije, itd.), akteri tržišta rada (sindikati i asocijacije poslodavaca), u partnerstvu sa drugim organizacijama civilnog društva iz Srbije, država članica Evropske unije ili država regiona, institucijama kulture, obrazovanja ili lokalnim samoupravama.

Informativni sastanci za predstavnike organizacija civilnog društva, na kojima će javni poziv za podnošenje predloga projekata biti detaljnije predstavljen, biće organizovani u drugoj polovini januara 2011. godine.

Krajnji rok za prijave je 10. mart 2011. godine

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u