IWMF nagrade za hrabrost u novinarstvu i životno delo za 2012. godinu

Međunarodna ženska medijska fondacija raspisuje konkurs za nagrade za hrabrost u novinarstvu i životno delo za 2012. godinu.

Svake godine nagrada za hrabrost u novinarstvu se dodeljuje trima novinarkama koje su pokazale izuzetnu snagu karaktera obavljajući svoj posao u teškim ili opasnim uslovima, kao što su pritisci vlasti, pretnje po ličnu sigurnost i druge prepreke.

Nominacije za 2012. godinu se primaju do 2. marta 2012. godine.


Kandidatkinje za nagradu za hrabrost u novinarstvu mogu biti zaposlene, honorarne ili freelance reporterke, spisateljice, urednice, fotografi ili producenti iz bilo koje zemlje. Prihvataju se i kandidatkinje iz digitalnih medija. U izbor za nagradu za životno delo mogu ući i radno aktivne i penzionisane novinarke. Nominacije moraju biti napisane na engleskom jeziku i mora ih podneti neko od kandidatkinjih saradnika. Samo-kandidature se ne prihvataju.

Za vše informacija o nagradama i načinu kandidovanja, posetite sajt Međunarodne ženske medijske fondacije.

Osnovana 1990. godine, Međunarodna ženska medijska fondacija je usmerena ka jačanju uloge žena u informativnim medijma širom sveta. Članovi mreže su muškarci i žene zaposleni u medijima u više od 130 zemalja.

Više informacija

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u