Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....
Svakog drugog petka

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

IPI konkurs za medijske inovacije

Međunarodni institut za medije (IPI) i Gugl dodeljuju 2,7 miliona dolara medijima

Projekat ima za cilj da podstakne inovacije u medijima i originalne ideje koje bi trajno mogle uticati na primenu interneta kao medija, pronalazeći novi modele informisanja javnosti u Evropi, Africi i Srednjem Istoku.

Grantovi mogu biti dodeljeni profitnim i neprofitnim organizacijama koje koriste digitalne medije, uključujući internet aplikacije preko mobilnog telefona, aplikacije otvorenog koda i sl. Novac je namenjen svim inicijativama koje su pokrenuli novinari ili koje su namenjene novinarama, a u interesu su građana.

Biće razmatrani svi predlozi projekata koji spadaju u jednu od tri sledeće kategorije:

  • Informativne platforme
  • Ekonomska održivost
  • Edukacija

1) Informativne platforme
Ova kategorija namenjena je svim projektima koji uključuju nove modele (načine) utvrđivanja i unapređenja pouzdanosti vesti, informacija i njihovih izvora, pružajući građanima dostupnost informacijama, što je od ključne važnosti za demokratiju.

2) Ekonomska održivost
U ovu kategoriju spadaju projekti koji nude primenu novih ekonomskih modela i rešenja kao što su novi načini zarade ili optimizacija troškova, pomažući održivost medija i novinskih redakcija.

3) Edukacija
Ova programska linija namenjena je projektima koji uključuju konstantno ulaganje u profesionalizaciju medija kroz edukaciju novinara u digitalnim medijima.

Međunarodni institut za medije (IPI) je globalna organizacija urednika, medijskih menadžera i vodećih novinara, posvećena unapređenju medijskih sloboda, zaštiti slobode mišljenja i izražavanja, razvijanju i poboljšanju slobodnog protoka informacija i unapređivanju novinarske prakse. Osnovan 1950, na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku, IPI danas okuplja članove iz više od 120 zemalja i obezbeđuje im mrežu medijskih veza i kontakata širom sveta.

IPI ohrabruje novinare svih nacionalnosti da pošalju predloge projekata do 1. juna 2011. godine.

Prijave se dostavljaju isključivo preko interneta.

Više informacija

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u