Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Početna > MC za medije > MC press corner > Novi mediji > iFront 2010

Druga konferencija iFront

Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo Vlade Srbije spremno je da razgovara sa kompanijama koje se bave poslovanjem preko interneta i u vezi interneta, o uslovima u kojima radi ova industrija i posebno o mogućnostima da država pomogne razvoj njihovih projekata.

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić najavila je takvu mogućnost gostujući na konferenciji iFront 2010 www.ifront.rs, koja je 10. juna održana u Beogradu. Iako svesna da ne može da da čvrsta obećanja, ministarska Matić je izrazila spremnost da se razgovara o ozbiljnoj podršci industriji softvera i internet biznis zajednici, sa uverenjem da je informatička industrija jedina šansa za ekonomski oporavak Srbije, a ne poljoprivreda ili energetika, kako najčešće tvrdi deo ekonomske i poslovne javnosti.

Druga konferencija iFront, tradicionalno posvećena najrazličitijim oblicima poslovanja preko interneta i vezano za internet, ove godine posebnu pažnju posvetila je startup projektima na internetu (nastup Jana Koblera, partnera u venture fondu RSG Capital koji je govorio o modelima finasiranja), povezivanju interneta i mobilne telefonije (govorio Jure Šušteršič, menadžer u kompaniji Nokia), digitalnom marketingu (Kristjan Mar Haukson, osnivač i direktor Nordic eMarketing) i online komunikacijama (Alex Sass, Renegade Media, Head of Digital).

Treći iFront biće održan po tradiciji, istog datuma, 10. juna 2011. godine.

 
USAID/IREX
Ova sekcija sajta realizovana je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Izneti stavovi pripadaju isključivo autoru i ne predstavljaju zvaničan stav USAID-a i IREX-a.