Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Građani za medije - Za narednih 20 godina

U godini u kojoj Medija centar obeležava 20 godina postojanja, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo, biće organizovano šest debata usmerenih na temu budućnosti medija u Srbiji - pre svega njihovoj transformaciji, medijskoj pismenosti, javnom interesu, učešću građana, finansiranju medija, uticaju vlasnika medija na uređivačke politike, nelojalnoj konkurenciji, medijskom pluralizmu...

Učesnici debata su predstavnici vlasti, medija, civilnog društva, nezavisni eksperti, a u skladu sa najavljenim temama, biće pozivani predstavnici organizacija civilnog društva i studenti koji će, takođe, moći da se uključe u raspravu. Rasprava će se paralelno odvijati i na Tviteru, pod tagom #RazvojMedija.

Projekat „Građani za medije - Za narednih 20 godina“ teži da ponovo uspostavi ravnotežu između zakonodavaca, izvršne vlasti i onih čije neposredne interese ti zakoni regulišu.

Na sajtu Medija centra, nakon svake debate, biće postavljeni snimci ključnih momenata diskusije koji će biti slobodni za preuzimanje u formatima za emitovanje tj. objavljivanje. Zainteresovanim medijskim kućama, uz prethodni dogovor, će biti omogućeno da besplatno, putem sajta Medija centra preuzimu video, audio, tekstualne i grafičke fajlova, spremne za dalje objavljivanje.