Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Godišnje nagrade Udruženja sportskih novinara Srbije

Udruženje sportskih novinara Srbije i ove godine objavljuje konkurs za najbolje pojedince u oblasti sportskog novinarstva.

Kriterijumi

  1. „Novinar godine“ - Za ovo priznanje mogu konkurisati svi novinari iz elektronskih i štampanih medija koji su tokom godine imali veći broj tekstova, reportaža, prenosa, feljtona ili drugih vrsta novinarskih izraza, kojima su obeležili godinu i ostavili značajan trag u sportskom novinarstvu. Kandidati za ovo priznanje moraju imati besprekorno čiste biografije sa stanovišta moralnog i etičkog kodeksa i da su svojim radom doprinосе podizanju profesionalnog nivoa i ugleda sportskog novinarstva.
  2. „Kamera godine“ - Za ovo priznanje mogu konkurisati snimatelji i fotoreporteri koji su tokom 2013. imali veći broj zapaženih fotografija, fotoreportaža, snimaka, prenosa, kojima su takođe obeležili godinu i ostavili značajan trag u svojoj profesiji. I za ovo priznanje mogu konkurisati one kolege koje imaju čiste biografije i koje su svojim radom značajno doprinele podizanju profesionalnog nivoa i ugleda sportskog novinarstva.
  3. „Životno delo“ – Podrazumeva se da za ovu nagradu mogu konkurisati oni sportski novinari, fotoreporteri i snimatelji koji su u svom dugogodišnjem radu dali izuzetno veliki doprinos podizanju ugleda, nivoa i sveukupnog tretmana profesije „sportski novinar“.
  4. „Dopisnik godine“ – Za ovu nagradu mogu konkurisati dopisnici svih medija koji su izveštavali o značajnim događajima, a zbog kriterijuma za dodelu nagrade „Novinar godine“ ne mogu ući u ravnopravnu konkurenciju za istu. Kandidati za ovu nagradu moraju ispunjavati iste profesionalne uslove kao i za nagradu „Novinar godine“.
  5. „Nagrada Branka Prelević“ - Za ovo priznanje mogu konkurisati sve žene sportski novinari koje su tokom godine imale više tekstova, reportaža, intervjua, feljtona itd. u kojima su na sebi svojstven način pisale ili govorile o sportu. Isti profesionaslni uslovi važe i za ovu nagradu kao i za sve ostale.
  6. „Izdavački poduhvat godine“ – Specijalno priznanje dodeljuje se autoru ili izdavaču knjige koja je izašla iz štampe u prethodnoj godini i dala najveći doprinos razvoju sportskog novinarstva.

Napomena: Svi kandidati za nagrade moraju biti punopravni članovi USNS, što podrazumeva plaćenu članarinu za tekuću godinu.

Predloge za nagrade sa adekvatnim obrazloženjem i prilozima (tekstovi, fotografije, snimci) mogu slati redakcije, pojedinci i sekcije sportskih novinara iz Srbije na adresu: Udruženje sportskih novinara Srbije, Resavska 28, 11000 Beograd ili putem E-maila: usns@uns.org.rs.

Rok za slanje predloga je 5. decembar 2013. godine.

Više informacija

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u