Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije, MC Newsletter...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Početna > MC za medije > Konkursi arhiva > 2010 > Foto konkurs „bahatoparkiram.com“

Foto konkurs „bahatoparkiram.com“

Agencija za saradnju sa nevladinim organizacijama i evropsku harmonizaciju grada Beograda u saradnji sa Kolektivom za razvoj i održivost (KRIO) otvara foto konkurs u okviru kampanje bahatoparkiram.com, a na temu nepropisnog zaustavljanja vozila, nekulture i neodgovornosti pojedinaca u saobraćaju.

Jednake šanse imaju amaterske fotografije ekstremnih slučajeva privremenog zaustavljanja ili parkiranja vozila, kao i profesionalne i umetničke fotografije koje svojim sadržajem ili neposrednim značenjem šalju jaku poruku o ovom sveprisutnom problemu.

Najinteresantniji radovi biće predstavljeni na izložbi u Kulturnom Centru Beograda, kao i u katalogu konkursa i internet strani projekta, dok će autorima tri najbolje fotografije biti dodeljene vredne nagrade.

Propozicije konkursa:

  • Učesnik mora biti autor ili nosilac autorskih prava fotografije kojom se prijavljuje na konkurs. Nije ograničena količina fotografija koje učesnik prilaže.
  • Fotografija mora biti izvorna, bez intervencija u vidu montaže ili grafičke obrade dela koje menjaju kompoziciju i elemente. Osnovna digitalna obrada poput kolor korekcije, kontrasta i sl. je dozvoljena na razumnom nivou.
  • Minimalna rezolucija fotografije iznosi 1024 X 768 piksela (1 megapiksel), a maksimalna veličina datoteke 10 megabajta.
  • Fotografija može biti snimljena u analognoj i digitalnoj tehnici, mobilnim telefonom ili profesionalnim aparatom.
  • Nije obavezno da bahatoparkiram.com nalepnica bude sadržana na fotografiji. Učesnici koji žele nalepnice mogu ih potražiti putem adrese info@krio.rs.

Radovi se uz popunjenu prijavu dostavljaju u digitalnom formatu na adresu konkurs@bahatoparkiram.com najkasnije do 15. oktobra 2010. godine. Sve dodatne informacije o propozicijama i konkursu mogu se dobiti putem navedene e-mail adrese.

Prijavu možete preuzeti na adresi www.bahatoparkiram.com