Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Evropski Forum ALPBAH 2016.

POZIV ZA PRIJAVE ZA STIPENDIJE ZA EVROPSKI FORUM ALPBAH 2016.
CELA EVROPA JE U AUSTRIJSKOM SELU. A TI?

Klub Alpbach Beograd ,uz podršku UNIQA osiguranja, raspisao je konkurs koji je otvoren 17. juna 2016. godine za stipendiranje studenata iz Srbije za učešće na ovogodišnjem forumu u tirolskom selu Alpbah.
Studenti i diplomci iz cele Srbije svih obrazovnih profila kao i mladi profesionalci do 30. godina se mogu prijaviti slanjem biografije (CV) i motivacionog pisma na konkursi@beoalpbach.org.
Evropski Forum Alpbach (EFA) jedna je od najuglednijih evropskih interdisciplinarnih konferencija, koja se još od 1945. godine održava u Austriji. Svake godine okuplja više od 4.000 učesnika iz preko 70 zemalja, među kojima su Nobelovci, uvaženi profesori, eksperti, istaknuti političari te brojne mlade osobe - stipendisti Foruma i popularno se naziva „Davos za mlade intelektualce“ okuplja 4000 ljudi iz 60 zemalja. Ove godine će se održati od 17. avgusta do 2. spetembra, a stotine učesnika različitog porekla će se okupiti u Alpbahu, da istraže i razmotre mnoge aspekte teme „Novo prosvetljenje“.
U Srbiji ovaj Forum ima svoju članicu mreže Klub Alpbah Beograd, koji postoji 11 godina i pod pokroviteljstvom Ambasadora Austrije g. Ajgnera godinama prikuplja stipendije za slanje studenata u Austriju i sprovodi licenciranu školu o evropskim integracijama (ASSEI-B).

Stipendija pokriva troskove participacije, smeštaja sa doručkom i troškove puta.
Pesimisti i cinici smatraju da ulaganje u mlade danas predstavlja gubljenje vremena. Na Evropskom Forumu u Alpbahu, svake godine stotine stipendista dokazuje suprotno. Tako i ove godine ponovo pozivamo studente iz Srbije i celog sveta da se prijave i konkurišu za stipendije koje nudimo. Rok za prijavu je 17. jun 2015. godine. Cela Evropa je u austrijskom selu. Prijavi se i ti!

Više informacija na http://www.alpbach.org/en/
Kontakt osobe: Sanja Milosavljević 066 8386922, Milan Đokić 0603443351 , Isidora Mitić 0642390647, Jovana Knežević 0695060750 office@beoalpbach.org