Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Početna > MC za medije > Konkursi arhiva > 2009 > Euromediterranean Meeting Croatia 2009

Euromediterranean Meeting Croatia 2009

Letnja škola urbanog i regionalnog razvoja

Letnja škola traje 10 dana u periodu od 6. do 16. avgusta. 35 polaznika iz Europe i mediteranskoga pojasa biće izabrano među prijavljenim kandidatama, pri čemu je glavni kriterijum izbora raznolikost nacionalnosti, stručnost u tematici, biografija i tečnost u služenju engleskim jezikom. 4 stipendije za učešće na Letnjoj školi rezervisane su za studente s invaliditetom. Projekt se po prvi put održava u Hrvatskoj, nakon 7 izdanja održanih u Italiji.

Unutar 10 dana Letnje škole smenjivaće se 3 tipa aktivnosti:
  • Predavanja renomiranih predavača,
  • Obilasci područja sa vodičem (od kulturne baštine do obrazovnih institucija, preduzetničkih zona i preduzeća)
  • Konkretna iskustva osoba koje su do sada doprinele razvoju Šibensko-kninske županije

Završna radionica Letnje škole okupiće 35 polaznika na oformljavanju poddomena na službenim internetskim stranicama grada Šibenika na kojoj će sva iskustva i znanja stečena za vreme desetodnevnog boravka pretočiti na stranicu interneta.
Stranica će biti podijeljena u 3 kategorije: kulturna baština, obrazovanje i preduzetnost, u kojima će polaznici Letnje škole kategorizovati viđeno, dati svoje utiske i kreirati drugačiji način promocije Šibensko -kninske županije.

Novo oformljena internetska stranica predstaviće županiju na internetu na engleskom jeziku (što je novitet u promociji ove županije) i to na nekonvencionalan način. Osim kulturne baštine, potencijalni turisti koji se žele informisati o Šibensko-kninskoj županiji na taj način će dobiti uvid ne samo u turistička odredišta županije nego i u ekonomske resurse i potencijale regije, kao i u edukativni aspekt, što predstavlja zanimljiv, inovativan i nadasve koristan način promocije. Potencijalni turisti će tako dobiti širi i pregledniji presek regije, a time i šire područje interesa za regiju.

Jedini troškovi koje polaznici snose su povratna karta do Šibenika ili Cariatija i 100 eura (participation fee). Dobijena stipendija uključuje hranu, smeštaj, predavanja i ekskurzije.

Krajnji rok za prijave je 10. jul 2009.

Call for applications (pdf)
Call for applicatons 2 (pdf)
Application form (doc)