Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Direktni prenosi i arhiva snimaka konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 36 > Ekonomija medija
Poslovanje medija

Osim što su često izloženi torturi dugih reklamnih blokova na televizijskim kanalima, građane često uznemiravaju i suviše glasne reklame. Iako je maksimalna dozvoljena jačina zvuka 50 kiloherca, prema merenjima koja su do sada rađena, neke reklame su čak i do tri puta glasnije. Bez obzira što je Ratel još prošle godine upozorio pojedine emitere da će, ako nastave sa praksom puštanja suviše glasnih reklama, primeniti „odgovarajuće mere“, mnogi građani nedavno su ponovo Republičkoj radiodifuznoj agenciji uputili primedbe.
(Blic, NUNS,UNS, e-kapija, 20.08.2012)

Sindikat Nezavisnosti Mozaik TV je danas najavio generalni štrajk koji će početi 3. septembra u 12 sati. Na taj korak sindikat se odlučio jer još uvek nije dobio zvaničan odgovor od rukovodstva na prosleđene zahteve.
(Danas, 25.08.2012)

Tek što je Prva televizija objavila da je zbog nepoštovanja dogovora otkazala gostovanje britanskom sastavu „Prodidži“, Pink je saopštio da će intervju biti emitovan na njihovom programu. Rat dve najmoćnije medijske kuće se nastavlja!
(Informer, 25.08.2012)

Kompaniju „Pink“ smo potpuno oporavili i nemamo nikakav problem sa likvidnošću. Isplatili smo svih pet zaostalih plata radnicima i potpuno zatvorili rupu od 40 miliona evra u obrtnom kapitalu koja se stvorila pre godinu i po dana kada sam ja bio odsutan. Uradili smo to uz pomoć moje lične dokapitalizacije koja je višemilionska, ali i prodajom fabrike vode – rekao je Željko Mitrović, predsednik „Pink Media Group“, na konferenciji za novinare. Posle 15 godina vraćam se na funkciju generalnog direktora „Pinka“ – naveo je Mitrović i predstavio kompletno nov top menadžment kompanije.
(Blic, Kurir, Politika, E kapija, NUNS, 28.08.2012)

Privatizacija i državni mediji

U intervjuu za Radioteleviziju Srbije Aleksandar Vučić izjavio je „da mediji moraju da budu slobodni, a sve drugo nije pitanje medija već paketa antikorupcijskih zakona“. Do kraja avgusta znaće se potpuna istina o kupovini Politike, istakao je Vučić.
(Politika, Blic, NUNS, UNS, Večernje novosti, 19.08.2012)

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je da je sklopljen čitav mozaik o menjanju vlasničke strukture Politike, Novosti i novosadskog Dnevnika. Do kraja avgusta znaće se svi detalji, rekao je Vučić novinarima u Ambasadi Srbije u Moskvi i istakao da iza svega stoji „partijski Levijatan“ i čak iskorišćavanje diplomatsko-konzularnih predstavništava u partijske svrhe.
(Blic, Informer, Kurir, Politika, 24.08.2012)

Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.