Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Direktni prenosi i arhiva snimaka konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 28 > Ekonomija medija
Poslovanje medija

Potpredsednica SPS-a Dijana Vukomanović izjavila je da ta stranka neće u nastavku kampanje .trošiti novac na televizijske reklame.
(Alo!, 26.04.2012)

Sindikat novinara beogradskih Novosti ocenio je da je država, koja ima više od 30 odsto kapitala „NIP Kompanije Novosti A.D", odgovorna za gubitak. Predstavnici države od sredine prošle godine imaju većinu u Upravnom odboru kompanije.
(RTV onlajn, UNS, 26.04.2012)

„Poslovali smo sa gubitkom, ali je sve finansijski čisto i rađeno po zakonu. Novostima ne preti nikakav krah. Naravno i da dugujemo. Ali, sve je to znatno manje nego što potražujemo”, stoji u saopštenju Izvršnog borda Kompanije.
(Večernje Novosti, UNS, 26.04.2012)

Zaposleni na televiziji Avala danas će ponovo stupiti u štrajk i prekinuće program uživo zato što rukovodstvo ovog medija nije ispunilo zahteve koje je prihvatilo krajem februara. Honorarcima nije isplaćena zarada za novembar, a stalno zaposlenima za decembar.
(Press, UNS, 04.05.2012)

NUNS izražava solidarnost sa stalno zaposlenim i honorarnim radnicima u televiziji Avala, koji su od danas ponovo u štrajku zbog višemesečnog kašnjenja zarada. NUNS poziva vlasnika TV Avala da što pre udovolji opravdanim zahtevima novinara i drugih medijskih radnika u ovoj medijskoj kući.
(NUNS, 04.05.2012)

Privatizacija i državni mediji

„Komisija za hartije od vrednosti u junu prošle godine utvrdila je da Milan Beko preko svoje tri firme poseduje 62 odsto akcija „Novosti" i naložila mu da u roku od tri meseca uputi ponudu za preuzimanje preostalih akcija, ili da proda akcije bez prava glasa. Ali to nije urađeno“, kaže Dragana Čabarkapa, predsednik Sindikata novinara „Novosti", povodom revizorskog izveštaja kojim je utvrđeno da su dugovi kompanije veći od poslovne imovine. Revizor je utvrdio da kompanija duguje milijardu dinara.
(Pravda, UNS, NUNS, 27.04.2012)

Većinski vlasnik „Novosti“, biznismen Milan Beko, do kraja 2011. morao da proda sve akcije preko 25 odsto ili otkupi i državnih 36 odsto, ali iako to nije uradio, po domaćim propisima ne snosi posledice. Od pre nekoliko dana Izvršni odbor, u kome su Bekovi predstavnici, tvrdi da je u „Novostima“ sve u redu, dok je Nadzorni odbor objavio izveštaj revizora prema kome ta kompanija duguje milijardu dinara. Za 25. maj je zakazana Skupština akcionara na kojoj će se raspravljati o solventnosti kompanije.
(Pravda, UNS, 28.04.2012)
Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.