Mediji o medijima, Događaji, Informacije, MC Newsletter...

Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...
U sklopu Medija centra nalaze se 3 sale i Press klub. Sale su kapaciteta...
U sklopu Medija centra nalaze se 3 sale i Press klub. Sale su kapaciteta...
RSS
Budite obavešteni o najnovijim događajima u Medija centru...
Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 6 > Ekonomija medija
Poslovanje medija

Bivši akcionari Luke „Beograd" i „Ce marketa" zatražili su od urednika RTS da kao javni servis informiše gledaoce o njihovim redovnim protestima, koje organizuju četvrtkom preko puta zgrade Vlade Srbije. Oni su zapretili da će u suprotnom, njih oko 10.000, prestati da Radioteleviziji Srbije plaćaju mesečnu pretplatu.
(Pravda, 11.06.2011)

Privatizacija i državni mediji

U ovom trenutku, po rečima generalne menadžerke televizije „Avala“, Bojane Lekić, postoji interesovanje tri velike svetske medijske grupacije za učešće u vlasništvu TV “Avala”. Ni o kakvoj prodaji, međutim, pa ni „Al Džaziri“, u ovom trenutku nema govora, kaže Bojana Lekić.
(Dnevnik, 17.06.2011)

Savet za borbu protiv korupcije podneo je Višem tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv sedam osoba zbog nezakonite privatizacije kompanije „Novosti“, saopšteno je juče iz ove agencije. Prijava je podneta zbog zloupotrebe službenog položaja, prevare i falsifikovanja isprave. Imena osumnjičenih nisu objavljena da se ne bi stvarao pritisak na tužilaštvo, navodi se u saopštenju.
(Danas, BETA, Blic, 18.06.2011)

Nekoliko velikih evropskih firmi, među kojima je i nemački „Vac“, zatražili su pomoć od Evropske komisije u Briselu zbog zaštite vlasničkih prava. Upravo je to bio povod da zvanični Brisel početkom ove nedelje pošalje pismo Vladi Srbije u kome insistira da se preispitaju 24 slučaja privatizacije. Među njima je i privatizacija kompanije „Novosti“.
(Politika, 18.06.2011)

„U slučaju privatizacije Novosti, bili smo zatečeni koliko je nezakonitosti bilo u kontinuitetu od strane državnih organa. Sve ukazuje na to da je reč o organizovanom kriminalu u čijoj je osnovi sprega izvršne vlasti sa centrima finansijske moći. Drugačije nije moguće objasniti frapantnu činjenicu koja se svih ovih godina krije od javnosti - da Novosti nikada nisu privatizovane, iako se u državnim knjigama vode kao vlasništvo tri inostrane firme - koje su međusobno povezana pravna lica u većinskom vlasništvu Milana Beka. Time je ostvarena nedozvoljena koncentracija od 62,43 odsto kapitala“, saopštila je predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać.
(Danas - Biznis, 13.06.2011)

Izdanje broj 6
9–23. jun 2011.

Skraćenice
Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.