Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Civilni dijalog Most Priština - Beograd

Serija debata Civilni dijalog Most Priština - Beograd kroz devet debata koje obuhvataju različite teme bavi se pokrivanjem pregovora između Prištine i Beograda koji su počeli u februaru 2015. godine.

Dijalog civilnog društva kroz medijsku komponentu ima nameru da uvede neophodnu potrebu za novim medijem komunikacije između Kosova i Srbije, kao i između Srba i Albanaca na Kosovu za stvaranje zajedničke medijske platforme koja će biti usmerena na stvaranje kulture otvorene komunikacije između dve etničke grupe što doprinosi većoj toleranciji i mirnom okruženju.

Civilni dijalog između Albanaca i Srba, The Bridge - Ura - Most, okuplja pred širu publiku Kosova i Srbije (javnost, građane) različite političke, društvene i privredne zainteresovane (političari, stručnjaci, članovi civilnog društva, novinari , urednici, javne ličnosti) na Kosovu i u Srbiji, odnosno Albanace, kosovske Srbe, kao i predstavnike srpske države i društva koji raspravljaju o mnogim pitanjima koja predstavljaju prepreke u odnosima između dva naroda.

Jedan od glavnih ciljeva ove debate je da utre put za kulturne debate, razmenu ideja i mišljenja i uspostavi kulturnu komunikaciju između dva entiteta, između Kosova i Srbije, kao i između Srba (Srba sa severa) i Albanaca na Kosovu.

Program je proizveden uživo putem video linka iz tri razlicita studija:

  • Priština (Radio-televizija Kosovo 2)
  • Beograd (Medija centar)
  • Zvečan (TV Most)

Program se emituje na sledećim televizijama:

  • Na Kosovu: RTK 2 (Radio-televizija Kosovo 2), TV Most, TV Mitrovica
  • U Srbiji: TV Apatin, TV Beočin, TV Kraljevo, TV Banat, TV Pančevo, TV Kovačica, TV Inđija, TV Kruševac, TV Spektri Bujanovac

.
.
Projekat je pokrenut pre dve godine, a ove godine ga realizuje Mreža lokalnih radio stanica INC u saradnji sa RTK 2 , TV Mostom iz Zvečana i Medija centrom iz Beograda uz podršku Nacionalnog fonda za demokratiju (National Endowment for Democracy) - NED iz SAD-a.