Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije, MC Newsletter...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Konkurs za dodelu nagrade za najbolji medijski prilog iz energetske efikasnosti

Centralno-evropski forum za razvoj CEDEF u saradnji sa kompanijom Henkel Srbija i Agencijom za energetsku efikasnost Republike Srbije raspisuje konkurs za najbolji medijski prilog iz oblasti podizanja svesti javnosti i privrede o značaju energetske efikasnosti.

Konkurs je otvoren do 15. decembra 2010. godine.

Predsednik žirija je Bojan Kovačić, zamenik direktora Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije, a u žiriju će biti i: Jelka Jovanović potpredsednik NUNSa, Petar Jeremić, predsednik IO UNSa, dr Miodrag Mesarović, generalni sekretar Komiteta Srbije Svetskog saveta za energetiku, Jovanka Arsić-Karišić, predsednik UO CEDEF-a. Odluka o dodeli nagrade će biti donesena većinom glasova i objavljena na sajtu CEDEF-a, Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije, UNS-a i NUNS-a.

Stručni žiri će razmatrati prijave na osnovu doprinosa podizanju svesti javnosti i privrede o značaju energetske efikasnosti, ali neće zanemariti ni opšte novinarske kriterijume, kao što su kreativnost, originalnost, etičnost, kao i doprinos pozitivnim promenama u društvu.

Uslovi konkursa:

Pravo na učešće imaju svi novinari/ke, odnosno medijske kuće koji su objavili radove u medijima na teritoriji Republike Srbije.

Nagrada se dodeljuje isključivo za rad objavljen ili emitovan u periodu od 1. januara do 15. decembra 2010. godine. Autor mora biti jasno naznačen na kopiji teksta ili najavi, odnosno odjavi radio i TV priloga. U suprotnom dostaviti potvrdu redakcije o vremenu kada je materijal štampan ili emitovan. Nagrada se dodeljuje najboljem radu koji će biti odabran iz tri kategorije: štampa, TV i radio.
U izbor ulaze sve novinarske forme: izveštaj, intervju, članak, reportaža itd.

Ukoliko su materijali na manjinskim jezicima, kandidati su dužni da dostave prevod na srpski jezik.

Način prijavljivanja:

Prijavu na konkurs može poslati redakcija ili pojedinac i to lično ili putem pošte na adresu CEDEF-a sa naznakom za konkurs (Centralno-evropski forum za razvoj, Žorža Klemansoa 13, 106013 Beograd).

Prijavu za konkurs možete preuzeti ovde (doc).

Prijava (tekst pisan na komjuteru u A4 formatu) treba da sadrži podatke o autoru (ime, prezime, redakcija, kontakt telefon, e- mail adresa) i vreme i mesto štampanja ili emitovanja.

Prijave se primaju do 15. decembra 2010. godine do 15 časova (računa se vreme prijema, a ne vreme slanja).

Forma prijave:

  • Za štampu – kopija teksta
  • Za TV – DVD
  • Za radio CD u mp3 formatu

Kontakt telefon i E-mail za informacije:
011/32-84-380, info@cedeforum.org