Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

BOSI FEST 2012

Treći beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom

Konkurs za prijem radova za „BOSIFEST 2012“ biće otvoren od 5. marta do 15. aprila, a rezultati selekcije biće objavljeni 1. maja 2012. godine, najavljuju organizatori iz „Hendi Centra Koloseum“.

Takmičarski i revijalni program trećeg po redu „BOSIFEST-a“ održaće se od 21-23. maja 2012. godine u Domu Omladine Beograda. Filmovi koji ne budu izabrani za takmičarski program, a ispunjavaju uslove konkursa, biće prikazani u revijalnom delu programa. Pored nagrada za najbolji film, režiju i scenario, kao i prethodne dve godine, biće dodeljena i nagrada publike.

Pod ovogodišnjim sloganom „Ne zovi me posebnim“, „BOSIFEST“ nastoji da ukaže na stvaralački rad i mogućnosti učesnika festivala, ali i da doprinese širenju poruke da osobe sa invaliditetom moraju imati ista prava i obaveze kao svi ostali članovi društva. Izuzetna posećenost i interesovanje najšire javnosti u zemlji i inostranstvu za programe „BOSIFEST-a“ dokaz su da je postojanje ove filmske manifestacije više nego opravdano.

Na konkurs se mogu prijaviti autori igranih i dokumentarnih filmova na temu osoba sa invaliditetom iz Srbije i inostranstva, koji sadrže srpski ili engleski titl. Filmovi ne mogu biti stariji od pet godina i moraju se dostaviti u DVD formatu. Uz dve kopije filma u prijavi je neophodno priložiti tekstualno objašnjenje filma, kao i kratku biografiju autora.

Zainteresovani mogu slati radove na adresu „BOSIFEST-a“: Masarikova 5/XIII, kancelarija 1305, 11 000 Beograd, sa naznakom „Za konkurs BOSIFEST2012“.

Pored konkursa za filmski program otvoren je i konkurs za prateći program - radionice koje će se održavati tokom BOSIFEST-a 2012 u prostoru Doma Omladine Beograda.

Za više informacija posetite web sajt festivala.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u