Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Resurs centar header

NovostiAktivnosti političkih stranakaKalendarSavetiIstraživanja
AdresarKorisna dokumentaArhiva izboraO Resurs centru

Baza kandidata za narodne poslanike 2012.

BIRN Srbija vam predstavlja uređenu bazu podataka svih kandidata koji učestvuju na izborima za Narodnu skupštinu Republike Srbije na izborima 2012. godine.

Podaci o listama su preuzeti od Republičke izborne komisije i po prvi put složeni u bazu koja može da se pretražuje po najrazličitijim kriterijumima.

Pogledajte koliko je na listama žena, koliko je penzionera, koliko je nezaposlenih, ko još studira a ko je doktor nauka, odakle su i koliko je kojih na razlicitim listama...

Pored toga proverite uz pomoć kalkulatora koliko je glasova potrebno da bi se baš određeni kandidat našao na listi, kao i moguće post-izborne koalicije na osnovu broja osvojenih mandata.

Izborne liste, a pogotovo raspored kandidata, postali su važniji nego ikad jer ce se na ovim izborima po prvi put u Srbiji, birati poslanici sa takozvanih „zaključanih“ izbornih lista. Novi Zakon o izboru narodnih poslanika, usvojen u Skupštini Srbije u maju 2011. godine, predviđa da se mandati dodeljuju po redosledu na listi, počev od prvog kandidata.

Saznajte koga birate!

Baza kandidata za narodne poslanike 2012

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u
Untitled Document

Projekat "Resurs centar za novinare – praćenje izbora 2012" Medija centar realizuje uz podršku Fondacije za otvoreno društvo