Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost 2016

ERSTE Fondacija i Fondacija za otvoreno društvo u saradnji sa Balkanskom istraživačkom mrežom BIRN poziva iskusne novinare da se prijave na konkurs za program Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost, koja se ove godine dodeljuje 10. jubilarni put. Tema ovogodišnjeg konkursa je Poverenje, a rok za prijavu je 1. mart 2016. godine. Deset novinara koji budu izabrani dobiće novčanu i profesionalnu podršku kako bi sproveli istraživanje na temu od regionalne važnosti, kao i važnosti za Evropsku uniju. Na konkurs se mogu prijaviti iskusni novinari iz Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Rumunije i Grčke. Stipendijski program trajaće od aprila do decembra 2016. godine, a tri pobednika biće proglašena tokom završnog seminara krajem godine.
Kandidati koje izabere stručni žiri, dobiće stipendiju u iznosu od 2000 evra, kao i dodatnih 2000 evra za troškove putovanja i istraživanja. Oni će takođe prisustvovati međunarodnim seminarima i konstantno dobijati podršku mentora tokom rada na svojim pričama. Priče nastale u okviru ovog programa objaviće BIRN, kao i ugledni regionalni i međunarodni mediji, a tri najbolje dobiće novčanu nagradu u iznosu od 4000, 3000 i 1000 evra.
Svoje prijave sa predlogom priče treba poslati na fellowship@birn.eu.com do 1. marta 2016. godine.
Formular za prijavu, uputstva i detaljne informacije o stipendiji dostupni su na web stranici Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost - http://fellowship.birn.eu.com/en/fellowship-programme/application-call-2016

Za više informacija možete kontaktirati:
Dragana Žarković Obradović
Fellowship programme manager, BIRN
Kolarceva 7/V
11 000 Belgrade, Serbia
Tel: +381 11 4030 317
Email: fellowship@birn.eu.com