Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Balkanske novinarske stipendije 2014.

Iskusni novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Kosova, pozvani su da se prijave na osmi po redu konkurs za dodelu Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost. Ove godine su, po prvi put, i novinari iz Grčke pozvani da se učestvuju u ovom prestižnom medijskom programu.

Svake godine, na otvorenom konkursu se bira deset novinara koji dobijaju novac i profesionalnu podršku za svoja prekogranična istraživanja vezana za teme od značaja za region i Evropsku uniju. Za 2014. godinu je odabrana tema GENERACIJE.

Kandidati koje izabere nezavisna komisija dobiće stipendije u iznosu od 2000 evra, kao i dodatnih 2000 evra za troškove putovanja i istraživanja. Pored toga, imaće priliku da unaprede svoj rad kroz učešće na seminarima i saradnju sa međunarodno priznatim urednicima. Proizvedeni članci će biti objavljeni na engleskom i lokalnim jezicima u istaknutim regionalnim i međunarodnim medijima. Osim toga, tri najbolja članka će dobiti nagrade u iznosu od 4000, 3000 i 1000 evra.

Rok za prijavljivanje je 5. mart 2014. godine. Formular za prijavu, smernice i dalje informacije o stipendiji su dostupni na veb stranici: fellowship.birn.eu.com

ERSTE Fondacija i Fondacija za otvoreno društvo, u saradnji sa Balkanskom istraživačkom mrežom BIRN, realizuju program Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost u cilju podrške kvalitetnom istraživanju, povezivanju novinara na regionalnom nivou i objektivnom izveštavanju o temama koje su od ključne važnosti za čitav region i Evropsku uniju.

Za dodatne informacije, obratite se:
Dragana Žarković Obradović
program menadžer za stipendije BIRN
Gospodar Jevremova 47/III
11 000 Beograd, Srbija
Tel/fax: +381 (0)11 6 5555 91
Email: fellowship@birn.eu.com