Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Direktni prenosi i arhiva snimaka konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 42 > Aktivnosti medijskih institucija

NUNS

Komitet pravnika za ljudska prava, NUNS i NDNV podneli su danas predsedniku Republike molbu za pomilovanje Zorana Petakova, koji se nalazi na odsluženju stodnevnog „kućnog pritvora” zbog krivičnog dela uvrede.
(NUNS, NDNV, MC, 09.11.2012,Narodne novine - Niš, 10.11.2012)

NUNS se pridružilo mnogobrojnim udruženjima i sindikatima novinara iz zemalja širom sveta u podršci peticiji kojom se izražava protest zbog progona novinara u Turskoj.
(NUNS, 12.11.2012, Beta Politika, 13.11.2012)

UNS

Autoprevoznik „Feniks GiZ" iz Jazovnika odobrio je svim članovima UNS-a popust od 50 odsto za putovanja u međumesnom saobraćaju.
(UNS, 09.11.2012)

Društvo Srbije za odnose s javnošću odobrilo je članovima UNS-a 10 odsto popusta na cenu kotizacije za učešće na četvrtoj godišnjoj međunarodnoj konferenciji Društva.
(UNS, 13.11.2012)

UNS je neprijatno je iznenađen odlukom redakcije Danasa da bivšoj bliskoj saradnici Miroslava Miškovića, Milki Forcan, dozvoli da u Danasu kleveće kolumnistkinju Ružu Ćirković. Koleginica Ćirković spada među najbolje i najuglednije novinare u Srbiji. Danas je gospođi Forcan dozvolio da na tu tvrdnje novinarke uzvrati nizom uvreda. Molim vas da javnosti pružite uveravanja da se komentar Milke Forcan kosi sa stavom redakcije Danasa, kaže Liljana Smajlović.
(Danas, UNS, 13.11.2012)

Novinski sindikati

Sindikat RTV i zaposleni u toj kući ocenili su na današnjem sastanku da je situacija u pokrajinskom javnom servisu neodrživa, i zatražili da nadležni državni organi provere finansijsko poslovanje RTV.
(Blic, UNS, NUNS, 08.11.2012)

Sindikat novinara Srbije (SINOS) ocenio je da je gašenje Press-a nova potvrda da su mediji u Srbiji „pod direktnom kontrolom političko-ekonomskog lobija“.
(Kurir, 17.11.2012)

RRA

RRA je nedavno donela odluku da tokom emitovanja rijalitiji emisija „Preljubnici“, „Luda kuća“ i „Porodične tajne“ jasno stoji obeležje „igrani program“. Pošto se te odluke pridržava samo Prva televizija, pozvali smo Gorana Karadžića iz RRA koji je rekao: “Nisam obavešten o tome. RRA nema ta saznanja, ali istražićemo“.
(Informer, 14.11.2012)

Nadležni u Televiziji Avala nisu iskoristili mogućnost pritužbe na odluku Saveta RRA kojom je ovoj kući oduzeta dozvola za rad, potvrdili su u RRA.
(Politika, UNS, Danas, 14.11.2012)

RATEL

Ratel je platio za skoro šest godina zakupa zgrade u centru Beograda 4,1 milion evra, objavio je NIN u najnovijem broju. Za preostale tri godine zakupa biti potrebno još skoro 2,2 miliona evra. U zbiru sa do sada plaćenim, zakup zgrade do 2016. za državnu agenciju koštao bi ukupno skoro 6,5 miliona evra. Stručnjaci za nekretnine su procenili da za taj novac mogu da se kupe dve takve zgrade, kao i da zakup sličnog prostora košta upola manje.
(Beta, UNS, NUNS, 21.11.2012)

Asocijacija medija

Izdavač Kolor Pres Grupa zamrznuo je članstvo u Asocijaciji medija, jer ne želi da učestvuje u sukobima i obračunima koji nedeljama potresaju medijsku scenu Srbije, a u koje je uvučena i Asocijacija medija, čiji je Kolor pres jedan od osnivača, sopštio je predsednik Kolor pres grupe, Robert Čoban. Grupa članstvo zamrzava na dva meseca, do isteka članarine za 2012. godinu, nakon čega će Upravni odbor doneti odluku o daljem članstvu ili povlačenju iz ove medijske organizacije.
(Blic, Tanjug, NUNS, UNS, 15.11.2012, Kurir, 17.11.2012)

Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.