Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Direktni prenosi i arhiva snimaka konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 40 > Aktivnosti medijskih institucija

RRA

Povodom predloga RTS da se dug za RTV pretplatu naplaćuje direktno s računa zaposlenih građana, Goran Karadžić iz RRA smatra da to nije dobra ideja.
(Kurir, UNS, NUNS, 22.10.2012)

Objavljen je još jedan konkurs RRA za dozvole za emitovanje RTV programa za regionalna i lokalna područja. Detalji na web sajtu RRA.
(RRA, 22.10.2012)

Agencija za poštu i elektronske komunikacije Republike Slovenije u okviru projekta SEE-digi.tv, organizovala je Drugu transnacionalnu konferenciju u Ljubljani od 18. do 19. oktobra. Na konferenciji učestvuje preko 80 stručnjaka iz oblasti medija i telekomunikacija, iz zemalja partnera. Pored delegacije RRA, na konferenciji su prisutni i predstavnici RTS-a, Radio televizije Vojvodine i JP Emisiona tehnika i veze.
(RRA, 18.10.2012)

Savet RRA je na jučerašnjoj sednici pokrenuo postupke za izricanje mera zbog neprikladnih sadržaja emiterima TV Pink zbog emisije „Preljubnici“, TV Prva zbog emisije „Porodične tajne“ i TV Hepi zbog emisije „Luda kuća“.
(Danas, UNS, RTV, Fonet, Press, NUNS, 25.10.2012)

RATEL

Prema podacima Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU) za 2011. godinu, kada je reč o pristupu Internetu visokog protoka, Republika Srbija je, na listi od 173 zemlje članice ITU, zauzela 30. mesto u segmentu mobilnog širokopojasnog pristupa, sa 34,5 pretplatnika na 100 stanovnika, odnosno 57. mesto u segmentu fiksnog širokopojasnog pristupa, sa 10,8 pretplatnika na 100 stanovnika. Dobar rezultat u oblasti mobilnog širokopojasnog pristupa Internetu postignut je zahvaljujući činjenici da sva tri mobilna operatora (Telekom Srbija, Telenor i Vip mobajl) poseduju licencu za mobilne mreže treće generacije (3G) i da sve veći broj njihovih korisnika koristi mrežu 3G za prenos podataka i pristupanje Internetu.
(RATEL, 22.10.2012)

U prostorijama RATEL-a, održan je 19. sastanak RAINWAT komiteta koji sprovodi harmonizacije i optimizacije Regionalnog dogovora o radiokomunikacijama na unutrašnjim plovnim putevima i čine ga predstavnici zemalja potpisnica Austrije, Belgije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Francuske, Nemačke, Mađarske, Holandije, Rumunije, Slovačke i Srbije.
(RATEL, 22.10.2012)

Uredbom Vlade Republike Srbije od 4. oktobra 2012. godine utvrđen je Plan namene radio-frekvencijskih opsega. Plan namene radio-frekvencijskih opsega objavljen je u „Službenom glasniku RS“ broj 99/12 od 16.10.2012. i stupa na snagu 24. oktobra 2012.
(RATEL, 22.10.2012)

Spisak FM i TV radio stanica neovlašćenih korisnika radio-frekvencijskog spektra, ažuriran 10.10.2012 objavljen je na web stranici RATEL-a. Identifikovane su 34 radio stanice, plus 11 frekvenci Radio Balkana (ex Radio Fokus) i tri stanice koje su nastavile emitovanje nakon oduzimanja dozvola.
(RATEL, 17.10.2012)

SEEMO

Medijska organizacija Jugoistočne Evrope (SEEMO) zahteva da srpska policija istraži poslednji napad na srpske novinare. Molotovljev koktel bačen je 16. oktobra 2012. na kuću Damira Dragića, direktora beogradskog dnevnog lista Informer.
(SEEMO, 18.10.2012)

Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.