Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Direktni prenosi i arhiva snimaka konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 32 > Aktivnosti medijskih institucija

NUNS

NUNS je pozvao medije da prilikom izveštavanja o tragičnim događajima i nesrećama poštuju etičke i profesionalne standarde definisane Kodeksom novinara. U saopštenju NUNS je naveo da se tom udruženju obratila majka osobe koja je nedavno izvršila samoubistvo, ukazavši da je porodicu i prijatelje izuzetno pogodilo to što je vest o tome u velikom broju medija objavljena pod naslovom "Psihijatrijski bolesnik izvršio samoubistvo". "Novinari i urednici naročito treba da izbegavaju spekulacije i nedovoljno proverene stavove. Čak i ukoliko nadležni državni organi objave podatke koji spadaju u domen privatnosti žrtve, kao što je to u ovom slučaju učinio zvaničnik policije, mediji tu informaciju ne smeju da prenose", naveo je NUNS.
(Beta, NUNS, 04.07.2012)

UNS

Ljiljana Smajlović predsednica UNSa: Tražimo način da pomognemo e-novinama, kojima je EDB isključila struju, iako mnogim većim dužnicima nije. Nismo fanovi Petra Lukovića, ali strahujemo od gušenja jednog od retkih drugačijih glasila u Srbiji.
(Danas, 21.06.2012)

RRA
Savet RRA odlučio je da se reklama Državne lutrije Srbije u kojoj se aludira na grupni seks može nesmetano emitovati na televizijama, iako je pre dve nedelje saopštio da je nepristojna.
(Informer, 30.06.2012)

Vlada i Skupština

Državna sekretarka Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva, Dragana Milićević Milutinović, izjavila je da su radne grupe završile izradu nacrta zakona neophodnih za primenu medijske strategije. Gotovi su nacrti Zakona o javnom informisanju, Zakona o radiodifuziji, Zakona o akreditacijama i Zakona regionalnim javnim servisima. Sada kada imamo nacrte zakona, odmah po formiranju nove Vlade može se krenuti u javnu raspravu, najavila je Milutinović.
(Fonet, NUNS, 21.06.2012)

Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.