Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Direktni prenosi i arhiva snimaka konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 31 > Aktivnosti medijskih institucija
NUNS

Proteklu godinu dana, između dve skupštine NUNS-a, obeležilo je dodatno pogoršanje socijalno-ekonomskog i profesionalnog položaja medija i medijskih radnika u Srbiji. U toku 2011. i u prvoj polovini 2012. nastavljaju se najdrastičnije restrikcije u medijskoj industriji.
(NUNS, 13.06.2012)

RRA

Savet RRA odlučio je da pokrene postupke protiv emitera koji su emitovali spot Državne lutrije Srbije „Sportingbets.rs“, kojim se reklamira sportsko klađenje.
(RRA, 13.06.2012)

Televizije B92 i Prva mogle bi da budu kažnjene sa 300 hiljada do tri miliona dinara zbog emitovanja reklame Državne lutrije Srbije, u kojoj se aludira na grupni seks. Epilog postupka koji je protiv njih pokrenula RRA biće poznat naredne nedelje.
(Informer, 08.06.2012, 14.06.2012 i 15.06.2012)

Promena načina izbora članova Saveta RRA i izmena naziva RRA u Agenciju za elektronske medije predviđena je nacrtom zakona o elektronskim medijima. Prema tom dokumentu, izbor članova Saveta obavljala bi Skupština Srbije, na predlog nadležnih odbora republičkog i pokrajinskog parlamenta, Konferencije univerziteta, saveta nacionalnih manjina.
(Večernje Novosti, Blic, 08.06.2012)

RRA saopštila je da je Agenciji za borbu protiv korupcije uručila kompletan izveštaj o nadzoru nad radom emitera u toku predizborne kampanje.
(Tanjug, Politika, 08.06.2012)

Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.