Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Direktni prenosi i arhiva snimaka konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 27 > Aktivnosti medijskih institucija
NUNS

NUNS se pridružuje zahtevu Međunarodne federacije novinara za oslobađanje novinara i drugih medijskih radnika iz zatvora u Burundiju, Kini, Eritreji, Etiopiji, Irаnu, Turskoj i Jemenu. Izvršni komitet Međunarodne federacije novinara (IFJ), nа svom poslednjem sаstаnku održаnom 24. mаrtа 2012. u Briselu, doneo je odluku da hapšenje i zatvaranje novinаrа bude globalna tema Svetskog dаna slobode štаmpe, koji se obeležava 3. mаjа.
(NUNS, 23.04.2012)

RRA

Savet RRA je razmatrao izveštaj o čestom pojavljivanju dece u spotovima učesnika političke kampanje koji se emituju u elektronskim medijima. Na osnovu članova 8 i 19 Zakona o radiodifuziji, Savet upozorava emitere da obrate posebnu pažnju kako ne bi došlo do zloupotrebe dece i narušavanja njihovog dostojanstva.
(RRA, 18.04.2012, Politika, NUNS, 19.04.2012)

RATEL

Zahvaljujući tome što je Republika Srbija, 1. marta 2012. dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, Ratel je stekao pravo da učestvuje u radu Tela evropskih regulatora za elektronske komunikacije (Body of European Regulators for Electronic Communications – BEREC), kao posmatrač.
(Ratel, 11.04.2012)

Građani Ratel-u učestalo podnose prigovore na smetnje u prijemu radiodifuzno emitovanih radijskih i televizijskih programa. U prigovorima se kao uzroci smetnji navode signali blisko postavljenih radio-stanica, koje rade u okviru mreža telekomunikacionih operatora. Ratel istražuje svaki slučaj prijavljene smetne posebno.
(Ratel, 12.04.2012)

Upravni odbor Ratela je 17.04.2012. godine, doneo Izmene i dopune Plana numeracije. Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva je Agenciji dostavilo mišljenje da sa aspekta ustavnosti i zakonitosti nema primedaba.
(Ratel, 19.04.2012)

Asocijacija medija

Upravni odbor Asocijacije medija izabrao je dva potpredsednika, Roberta Čobana i Zorana Sekulića, i usvojio više odluka usmerenih na dalje unapređenje rada medijske asocijacije i stvaranje uslova za prijem novih članova.
(Dnevnik, 11.04.2012)
Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.