Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Direktni prenosi i arhiva snimaka konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 21 > Aktivnosti medijskih institucija

NUNS

NUNS je saopštio da crnogorska avio-kompanija Montenegro Airlines od 1. januara članovima tog udruženja odobrava popust 50 odsto na svojim letovima.
(TANJUG, B92, 09.01.2012)

Izvršni odbor NUNS-a doneo je odluku da iznos članarine u 2012., za sve kategorije članova, ostanu nepromenjeni u odnosu na prethodnu godinu.
(NUNS, 18.01.2012)

NUNS organizuje za novinare i njihove prijatelje majski odmor po povoljnoj ceni u Rafailovićima, na crnogorskom primorju. Detaljne informacije na sajtu www.nuns.rs.
(NUNS Newsletter, 01.02.2012)

UNS


Članovima UNS-a koji imaju overenu novinarsku legitimaciju za 2012. godinu očna kuća „Lensoptik“ nudi besplatan kompletan pregled oka (očni skrining) kao i popuste pri gotovinskom plaćanju optičkih pomagala (sočiva, stakala i naočara).
(UNS, 24.01.2012)

NDNV


NDNV je osudio hajku protiv pisaca i intelektualaca preko „opskurnih tabloida" koja „neodoljivo podseća na devedesete". U saopštenju je navedeno da „medijsko ludilo oličeno u glasilima koja sebe neopravdano svrstavaju u 'dnevne novine', u histeričnom traganju za neprijateljima, otišlo je čak dotle da je u toku obračun i sa 'stranim izdajnicima', oličenim ni manje ni više nego u glumici i rediteljki Anđelini Džoli, pevačici Šakiri itd, koje su takođe okvalifikovane kao 'neprijatelji srpstva'". NDNV je saopštila da „ta opskurna glasila očigledno slede instrukcije svojih političko-marketinških (prikrivenih) vlasnika".
(NDNV, NUNS, 23.01.2012)

SEEMO


Tokom 2011, Medijska organizacija Jugoistočne Evrope (SEEMO) registrovala je 684 slučaja kršenja slobode štampe u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Kipru, Češkoj Republici, Grčkoj, Mađarskoj, Kosovu, Makedoniji, Moldaviji, Crnoj Gori, Poljskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj Republici, Sloveniji, Turskoj i Ukrajini. Kršenje slobode štampe uključuje sledeće: zatvaranje; zadržavanje; fizičke napade; zabranu putovanja; politički, poslovni i verski pritisak; pretnje upućene preko elektronske pošte, pisma, telefona ili lično; bombaške napade; pokušaje ubistva; krivične optužnice; i kućni pritvor. Izvori pretnji i pritisaka raznovrsni su: među njima su političari i poslovne grupacije, često povezani sa poslovima sklopljenim u mafijaškom stilu; verske organizacije; glumci; muzičari itd. "Borba za slobodu štampe zahteva svakodnevnu aktivnost. Pred nama je još uvek dug put", rekao je Oliver Vujović, generalni sekretar SEEMO.
(SEEMO/IPI, 05.01.2012)

Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO) zabeležila je 684 slučajeva kršenja slobode štampe u regionu uključujući pritvaranje, fizičke napade, političke pritiske i pretnje, pokušaje ubistva i bombaške napade na novinare. Kako je saopštila ta organizacija sa sedištem u Beču, kršenja slobode štampe su zabeležena u Srbiji, na Kosovu, u Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji, Albaniji, Belorusiji, Bugarskoj, na Kipru, u Češkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Moldaviji, Poljskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Turskoj i u Ukrajini.
(Danas, UNS, 06.01.2012)

RRA


RRA će razmatrati sudbinu regionalne frekvencije za emitovanja programa novopazarske Televizije „Jedinstvo”, jer je osnivač ove medijske kuće AD „Jedinstvo”, na čije ime se vodi dozvola za rad, odnedavno u stečaju. Menadžer televizije, Šerif Marukić, tvrdi da TV „Jedinstvo” funkcioniše od 1. aprila 2009. godine kao posebno pravno lice, a da su ugovorima i odlukom o osnivanju precizirane njihove obeveze prema osnivaču. Marukić smatra da se u Novom Pazaru vodi politička i medijska hajka protiv ove televizije, iako se još ne zna kakvu će konačnu odluku članovi saveta doneti.
(Blic - Srbija, 26.01.2012)

Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.