Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Svakog drugog petka
Direktni prenosi i arhiva snimaka konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....
RSS
Budite obavešteni o najnovijim događajima u Medija centru...
Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 17 > Aktivnosti medijskih institucija

UNS

Poslovna škola za odnose s javnošću „P.R.A.” nudi članovima UNSa popust od 40% na regularnu cenu školarine koja iznosi 560 evra. Prednost prilikom izbora kandidata imaće novinari koji su zbog ekonomske krize koja je pogodila medijski sektor ostale bez posla. Više informacija na adresi www.pra.rs.
(UNS, 11.11.2011)

NUNS

NUNS je povodom 23. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima, pozvao državne organe da zaštite novinare koji su izloženi pritiscima, pretnjama i nasilju.
(NUNS, Pravda, UNS, 23.11.2011)

RRA

RRA je uputila Vladi Srbije pismo od 10 strana kao odgovor na Izveštaj o pritiscima i kontroli medija u Srbiji Saveta za borbu protiv korupcije, u kojem se navodi da je u izveštaju „iznet čitav niz neistinitih stavova i insinuacija na račun RRA“. „Problematično je i to što je Savet za borbu protiv korupcije svoje stavove, bar kada je RRA u pitanju, gradio na insinuacijama, neproverenim informacijama, iako je imao dostupnu celokupnu dokumentaciju koja mu je stavljena na uvid“.
(RRA, 14.11.2011, Danas, NUNS, 16.11.2011)

Najviše primedbi građana upućenih RRA odnosi se na kvalitet usluga kablovskih distributera, ali to kao i većina prigovora i predstavki koje dobija RRA od građana nije u nadležnosti ove agencije. Što se tiče oblasti koje su u nadležnosti RRA, najčešće su primedbe na emitovanje programa koji su neprikladni za decu, kao i na vulgarni govor koji je najviše bio zastupljen u rijaliti šou programima.
(Danas, NUNS, 14.11.2011)

Republička radiodifuzna agencija se od 1. decembra 2011. godine nalazi na novoj adresi: Ul. Trg Nikole Pašića 5 (zgrada „Doma Sindikata“), 11000 Beograd, Srbija. Kontakt telefoni su ostali isti: Telefon: 011/20-28-700, Faks: 011/20-28-745, E-mail: office@rra.org.rs
(RRA, 21.11.2011)

RATEL

Na 19. Telekomunikacionom forumu – TELFOR, najvećem domaćem godišnjem skupu u oblasti telekomunikacija i informacionih tehnologija, 22. novembra, u Sava centru, predstavio se i Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS). Prvog dana skupa RNIDS je učestvovao u promociji knjige „Uvod u upravljanje Internetom”, čije je izdavanje podržano u saradnji sa Digitalnom agendom, Diplo fondacijom i RATEL-om. Promocija knjige je imala formu diskusije za okruglim stolom u okviru koje su temama obuhvaćeni tehnički i regulatorni aspekti i način korišćenja i upravljanja Internetom: www.rnids.rs/publikacije
(Personal magazin, 23.11.2011)

SEEMO

Novinar, izdavač, političar i aktivista za ljudska prava sa Kosova, Veton Suroi, dobitnik je Nagrade za ljudska prava Medijske organizacije Jugoistočne Evrope za 2011. Odbor ove organizacije pohvalio je nenasilne metode delovanja i konzistentnu „posvećenost ljudskim pravima“ u svim njegovim profesionalnim aktivnostima.
(SEEMO, 18.11.2011)

Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.