Svakog drugog petka
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 13 > Aktivnosti medijskih institucija

NUNS

NUNS podržava poziv organizacija za ljudska prava Ministarstvu unutrašnjih poslova da omogući održavanje Parade ponosa 2. oktobra u Beogradu.
(NUNS, Blic, Press, Danas, NDNV, B92 26.09.2011)

NUNS najavljuje početak projekta „Veća transparetnost lokalnih samouprava – PRAVO GRAĐANA, OBAVEZA DRŽAVE“ pokrenutog u okviru inicijative „Podrška civilnom društvu“ Delegacije Evropske unije u Srbiji. U projektu saradjuju četiri štampana medija Kikindske“ iz Kikinde, „Čačanske“ iz Čačka, „Grad“ iz Kruševca i „Polimlje“ iz Prijepolja.
(NUNS, 19.09.2011)

NDNV

Press konferencija „Parada ponosa beograd 2011 - Političko pitanje ili pitanje ljudskih prava“ biće održana u ponedeljak 19. 09.2011. godine u u Medija centru Vojvodine.
(NDNV 16.09.2011)

RATEL

RATEL je objavila spisak 47 radio i devet TV stanica iz 31 grada i sela u Srbiji i Vojvodini, koje emituju program bez dozvole.
(Beta, Pravda, 19.09.2011)

U skladu sa zakonskim ovlašćenjima Ratel je pokrenula odgovarajuće postupke za sankcionisanje radio stanica za koje nisu izdate pojedinačne dozvole za korišćenje radio frekvencija, kao ni dozvole za emitovanje programa. Prema decembru prošle godine, broj stanica koje emituju program bez dozvole se povećao, iako je dotad postojao trend smanjenja broja „piratskih“ emitera. Krajem prošle godine u Srbiji je radilo još 46 nelegalnih stanica, dok je tokom dve godine pre toga 161 „piratska“ stanica prestala sa radom. Inače, od septembra 2008. kada je počela akcija gašenja radio i televizijskih stanica koje emituju program bez dozvole, Ratel je registrovao 181 piratskog emitera sa 211 frekvencija. Broj nelegalnih emitera, menja se svakodnevno, jer mnoge stanice kojima se zapečati objekat i oprema, polome službeni pečat i nastavljaju ponovo sa radom.
(Večernje Novosti, 17.09.2011, Beta, Press, Danas, NDNV, NUNS, UNS, Alo!, 19.09.2011)

Pred poslanicima će se na redovnom zasedanju prvi put naći izveštaj o radu RATEL-a za prošlu godinu. Resorni odobor predložio je parlamentu da usvoji taj izveštaj RATEL–a, kao i plan za 2011. godinu.
(Dnevnik, UNS, 19.09.2011)

U cilju ažuriranja podataka, koje u Registru vodi RATEL, potrebno je da imaoci opštih odobrenja, izdatih u skladu sa ranije važećim propisima, dostave popunjen i potpisan Obrazac OB, koji se nalazi se na Internet stranici Agencije: Uputstva i obrazac za pružaoce Internet usluge. Rok za dostavljanje popunjenog obrasca je 15 dana od dana objavljivanja zahteva
(RATEL, 23.09.2011)

Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.