Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....
Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 9 > Aktivnosti medijskih institucija

UNS

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je od političkih lidera u Srbiji da u predizbornoj kampanji ne vrše pritisak na medije i izrazilo zabrinutost zbog izjave predsednika Srpske napredne stranke, Tomislava Nikolića, da će smeniti generalnog direktora Radio-televizije Srbije „isto veče kada dođe na vlast“.
(UNS, 24.07.2011, NUNS, Alo! 25.07.2011)

Udruženje novinara Srbije (UNS) u celosti prenosi protesno pismo koje je ovom udruženju dostavilo uredništvo Kurira povodom gostovanja predsednice UNS-a Ljiljane Smajlović u emisiji "OKO 11" emitovanoj 19. jula 2011. na Prvom programu Radio-televizije Srbije, zbog njenih ocena i stavova o Kuriru.
(UNS, 22.07.2011)

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozdravlja dekriminalizaciju klevete koja je predviđena najavljenim izmenama Krivičnog zakonika. UNS takođe traži da se izmenama Krivičnog zakonika ukine i član 336 a, kojim je zabranjeno komentarisanje sudskih postupaka do pravosnažnog okončanja i da se u predstojećim izmenama predvide strožije kazne za nanošenje lakših telesnih povreda novinarima.
(UNS, 22.07.2011)

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje NATO bombardovanje libijske televizije u kom je, prema podacima Tripolija, poginulo troje medijskih radnika, dok je 15 povređeno.
(UNS, 01.08.2011)

NUNS

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) podnelo je Višem sudu u Beogradu zahtev za rehabilitaciju novinara Slavka Ćuruvije, Zorana Lukovića i Srđana Jankovića, koji su pre 12 godina osuđeni na po pet meseci zatvora.
(NUNS, 02.08.2011)

RATEL

RATEL je objavio uputstvo operatorima za postupanje po Mišljenju Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva. Detalji na www.ratel.rs
(Ratel, 02.08.2011)

Izdanje broj 9
21. jul - 03. avgust 2011.

Skraćenice

Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.