Mediji o medijima, Događaji, Informacije, MC Newsletter...

Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...
U sklopu Medija centra nalaze se 3 sale i Press klub. Sale su kapaciteta...
U sklopu Medija centra nalaze se 3 sale i Press klub. Sale su kapaciteta...
RSS
Budite obavešteni o najnovijim događajima u Medija centru...
Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 6 > Aktivnosti medijskih institucija

UNS

Pokrećući postupak za smenu Presburgera zato što „Mađar so“ nije dovoljno izveštavao o radu predsednika Skupštine Vojvodine, Šandora Egerešija, i što novinari ovog lista nisu propratili svaku pres konferenciju Saveza vojvođanskih Mađara, Upravni odbor ovog lista otvorio je sezonu otvorenog lova na profesionalne novinare koji nisu spremni da poslušaju svaki mig političara. UNS protestuje što političke smene urednika postaju praksa u državnim i privatnim medijima u Srbiji i poziva javnost da se toj praksi glasno usprotivi u slučaju „Mađar soa“, dnevnika koji se značajnim delom finansira novcem poreskih obveznika.
(UNS, 22.06.2011)

NUNS

Uz podršku organizacija Branitelji ljudskih prava (Civil Right Defenders) i Media Legal Defence Initiative, NUNS je sa poznatom advokatskom kancelarijom Živković&Samardžić dogovorio saradnju o pružanju pravne pomoći članovima Udruženja, vezanih za tužbe po Zakonu o javnom informisanju, Krivičnom i Zakonu o obligacionim odnosima.
(MC, 22.6.2011.)

NUNS, na desetogodišnjicu ubistva Milana Pantića, zahteva ne samo otkrivanje zločinaca koji su oduzeli život Pantiću, već jasan odgovor zašto ubice novinara u Srbiji ostaju neotkriveni i ko za to snosi odgovornost. NUNS poziva novinare da buduće komemorativne skupove održavaju ispred institucija koje su dužne da rasvetle zločine.
(Danas, 13.06.2011)

RRA

Fizičko ili pravno lice koje namerava započeti sa kablovskim ili satelitskim emitovanjem radio ili TV programa mora prethodno pribaviti dozvolu u postupku koji se vodi pred Radio difuznom agencijom.
(RRA, 15.06.2011)

RATEL

Uprava Nove TV d.d. iz Zagreba donela je Odluku o zabrani prava reemitovanja programa Nove TV putem satelitske i kablovske distributivne mreže van teritorije Republike Hrvatske.
(RATEL, 20.06.2011)

RATEL obaveštava zainteresovane da agencija pomera rok za slanje komentara na nacrt Pravilnika o parametrima kvaliteta javno dostupnih usluga i sprovođenju kontrole obavljanja delatnosti elektronskih komunikacija sa 22. juna na 01. jul 2011. godine.
(RATEL, 21.06.2011)

SEEMO

Jedan od najvećih problema medija je položaj istraživačkih novinara, jer oni doživljavaju najveći broj napada i primaju najviše pretnji, kaže za “Blic” Oliver Vujović iz Medijske organizacije jugoistočne Evrope (SEEMO).
(Blic, 18.06.2011)

ABC Serbia

Posle prelaska na novi format i u novu štampariju, rukovodstvo Kurira je poslalo dopis ABC Srbija, kojim zahteva da izađe iz sistema ABC odita, izrazivši sumnju da neki podaci ne odgovaraju činjeničnom stanju na terenu. U komentaru ABC Srbija, iznose se argumenti kojima se negiraju sumnje Kurira, uz napomenu da podaci o tiražu koje je Kurir objavio 13.juna 2010. godine nisu verifikovani od ABC Srbija.
(ABC Srbija Newsletter, 15.06.2011)

Izdanje broj 6
9–23. jun 2011.

Skraćenice

Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.