Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

6 lekcija uspešnih online projekata

Iako možda ne izgleda tako, budućnost novinarstva se određuje upravo sada. Razvija se korak po korak, uspesi se polako nižu jedan za drugim. Svaka nova ideja ili biznis sa sobom nose nešto novo, a svaki propali biznis pruža vrednu lekciju. Veoma je važno da pratimo sve te male uspehe i poraze, da shvatimo zašto se dešavaju i kako funkcionišu, te, ako je moguće, to znanje primenimo za nešto novo.

Sada, u drugoj polovini 2010. godine, možemo reći da se oseća da je ova godina mnogo optimističnija od 2009. Manje vremena se troši na mozganje, a više na konkretan rad. Pa kakvu lekciju možemo naučiti od onih koji već sada uspešno posluju?

Proučavao sam neke od uspešnih news portala, te iz blogova i štampanih intervjua pokušao saznati koje su to dobre prakse. Dakle, sledi šest stvari koje se mogu naučiti od uspešnih.

Ostatak članka možete naći na sajtu Mediacentra Sarajevo

 
USAID/IREX
Ova sekcija sajta realizovana je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Izneti stavovi pripadaju isključivo autoru i ne predstavljaju zvaničan stav USAID-a i IREX-a.