Početna > MC za medije > Konkursi arhiva > 2011 > Trening program NUNS-a i UNDP-a

Trening program NUNS-a i UNDP-a

NUNS poziva novinarke i novinare iz cele Srbije da se prijave za trodnevni trening program Istraživačkog novinarstva sa temom: Istraživačko novinarstvo i javne finansije, koji će biti održan u prostorijama NUNS-a u Beogradu od 30. novembra do 2. decembra. Učešće, putovanje i smeštaj su besplatni. Program predviđa učešće dvanaest polaznica i polaznika. Prijavni dokument je radna biografija polaznika koja se šalje na: milic@mc.rs.

Poslednji dan za slanje prijava je petak, 24. novembar do 12 časova.

Treneri na programu su:

  • Rodoljub Šabić, Poverenik za Informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti
  • Zlata Đorđević, Zamenica glavnog i odgovornog urednika agencije Beta
  • Bojana Medenica, Transparentnost Srbija
  • Saša Leković, direktor Centra za istraživačko novinarstvo Zagreb

Tema treninga je primena domaćih i međunarodnih iskustava i znanja o korupciji, njenom prepoznavanju, dolaženju do dokaza i korišćenju materijala u procesu novinarskog istraživanja. Treneri su specijalizovani za istraživačko novinarstvo i fenomen korupcije. Gospodin Rodoljub Šabić će govoriti o praktičnim aspektima primene Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja.

Korupcija je jedan od najvećih problema Srbije, ali je njeno dokazivanje u novinarskom radu teško i neizvesno. Iskoristite znanje o korupciji da povećate svoje šanse da je prepoznate, dokažete i izložite javnom mnjenju.

 

Trening finansira United Nations Development Programe (UNDP), u sklopu svog projekta Accountability Mechanism in Public Finance (Mehanizam odgovornosti u javnim finansijama).

 

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u