Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Konkurs za godišnju nagradu „Đoko Vještica“

Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisuje konkurs za novinarsku nagradu “Đoko Vještica”.

Nagrada za novinarsku humanost “Đoko Vještica” dodeljuje se za medijske priloge u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima koji pokreću i motivišu pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost.
Za nagradu mogu da konkurišu autori sa radovima objavljenim u periodu od 21. oktobra 2015. godine do 21. oktobra 2016. godine.
Isečke, fotokopije tekstova ili CD/DVD sa tv i radio prilozima, kao i tekstovima objavljenim na vebu, treba dostaviti u pet primeraka na adresu Udruženja novinara Srbije, Resavska 28/I, 11000 Beograd sa naznakom "Za novinarsku nagradu Đoko Vještica".
Predlozi koji se dostavljaju lično moraju biti doneti najkasnije do 21. oktobra u 12 sati, dok radovi koji se dostavljaju poštom treba da budu poslati najkasnije 21. oktobra.
Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 1.000 evra u dinarskoj protivvrednosti i biće dodeljena 26. oktobra 2016. godine.
Novčani deo nagrade donira vlasnik firme Lemiks Jovica Pavlović iz Beograda.

Nagrada “Đoko Vještica” ustanovljena je 2011. godine. Dosadašnji dobitnici su Dragoljub Janojlić („Palanačke novine“) za 2011, Silvija Slamnig (“Kurir”) i Sadik Hamidović (net radio “Veselje”) za 2012. godinu, Tamara Grujić (TV Prva) i Branko Stanković (RTS) za 2013. godinu, Miroljub Dugalić („Politika“) za 2014. godinu i Stevo Lapčević („Sremske novine“) za 2015. godinu.