Siemens godišnja novinarska nagrada – Kroz inovacije do zelene budućnosti

Kompanija Siemens i ove godine organizuje konkurs za Siemens novinarsku nagradu na temu „Kroz inovacije do zelene budućnosti“. Nagrada je ustanovljena prošle godine, a zbog velikog interesovanja medija Siemens je odlučio da ovaj konkurs postane tradicionalno nadmetanje predstavnika medija.

Pozvani su da se prijave novinari iz cele Srbije koji su, u periodu od 1. marta do 1. septembra 2011. godine, objavili autorske radove na temu „Kroz inovacije do zelene budućnosti“ u štampanim medijima (bez obzira na dinamiku izlaženja), elektronskim ili on-line medijima na području teritorije Srbije.

Bilo dopisnici ili slobodno angažovani novinari, kandidati mogu poslati priloge na temu zelenih tehnologija, energetske efikasnosti i zaštite životne sredine unutar jedne od tri kategorija:

  • Industrija
  • Energetika
  • Medicina

Moguće je prijaviti više radova po kategoriji. Prijave mogu podneti pojedinci lično ili bilo ko drugi u njihovo ime uz pismenu saglasnost autora.

Rok za podnošenje prijava je 1. septembar 2011. godine.

Šestočlani žiri sastavljen od predstavnika Siemens d.o.o Beograd, profesora sa Elektrotehničkog fakulteta i strukovnih novinara, sredinom septembra proglasiće 3 najbolja novinarska rada, a pobednici će pored plakete, biti nagrađeni i zajedničkim putovanjem u inostranstvo.

Više informacija o konkursu i načinu prijave

Cilj projekta „Siemens godišnja novinarska nagrada – Kroz inovacije do zelene budućnosti“ jeste razvijanje, negovanje i unapređenje kvaliteta izveštavanja o energetskoj efikasnosti i zaštiti životne sredine u oblastima industrije, energetike i medicine. Simens nastoji da ohrabri novinare da se temeljno bave specifičnim pitanjima vezanim za ovu oblast kako bi je približili široj populaciji. Aktivno medijsko izveštavanje na ove teme će, pored ostalog, pokazati kako tehnologija zaista može da koristi ljudima, da doprinese poboljšanju života svih u regionu i da postane motor za ekonomski rast.

Cilj ovog projekta je i podsticanje povezanosti među predstavnicima medija. Stvaranjem platforme za dijalog i međusobno delovanje, Siemens godišnja novinarska nagrada nastoji da poboljša saradnju i svest svih koji su angažovani u potrazi za novinarskom izuzetnošću.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u