Reagan-Fascell stipendijski program namenjen promociji demokratije

National Endowment for Democracy (NED), organizacija iz Vašingtona (SAD), objavila je konkurs za prijavu kandidata za Reagan-Fascell Democracy Fellows Program za 2012-2013. godinu. Program je namenjen različitim ciljnim grupama i profesionalnim kadrovima, uključujući i novinare širom sveta u cilju produbljivanja njihovog shvatanja demokratije i promocije demokratskih promena.

Ovaj petomesečni program međunarodne razmene nudi mogućnost učesnicima da sa kolegama iz različitih sredina podele svoja iskustva, razmotre najbolje prakse, učestvuju u istraživanju i razvijaju profesionalne odnose u okviru svetske mreže stručnjaka koji se zalažu za demokratiju.

Program je namenjen podršci pojedincima sa akademskim ili praktičnim iskustvom koji dolaze iz zemalja koje razvijaju demokratske institucije i prakse. Stipendisti će tokom pohađanja programa raditi na svojim projektima i dobijati mesečnu stipendiju, zdravstveno osiguranje, nadoknadu za putne troškove na početku i kraju programa, i podršku za istraživanje. Neophodno je poznavanje engleskog jezika.

Kandidati mogu da konkurišu za jedan od dva petomesečna ciklusa programa:

    1. jesenji - od 1. oktobra 2012. do28. februara 2013.
    2. prolećni - od 1. marta do 31. jula 2013. godine.

Online prijave se primaju od 1. avgusta do 1. novembra 2011. godine, preko fellowships.ned.org

Više informacija i uputstvo za prijavljivanje

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u