Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Poziv na radionicu za novinare „Socijalno ugroženi – nevidljivi u društvu“

U skladu sa svojim nastojanjima da pomogne medijskim profesionalcima u obavljanju svog posla, Nezavisno udruženje novinara Srbije održaće radionicu u ponedeljak 16. decembra 2013. godine na temu izveštavanja o socijalno ugroženom stanovništvu.

Trajanje: 1 dan, 12:00 – 15:00

Oblast socijalne zaštite u medijima se prati sporadično, najčešće incidentno kada se otkriju drastični primeri socijalno ugroženih pojedinaca ili grupa, ili kada se predstavljaju opšti podaci o socijalnom položaju populacije. Iz tog razloga NUNS će pokušati da setom radionica po Srbiji da doprinos razvoju nediskriminativnog, korektnog i objektivnog izveštavanja o ljudima koji su u sistemu socijalne zaštite kao korisnici pomoći ili usluga, kao i doprinos u smanjivanju predrasuda o ovim kategorijama stanovništva.

Kome je namenjena ova radionica:
Ova radionica je namenjena novinarima koji prate socijalne teme u medijima u kojima su zaposleni, a koji žele da unaprede svoja znanja i studentima, budućim novinarima, koji pokazuju visok nivo interesovanja za ovu tematiku.

Uslovi učestovanja:
Maksimalni broj učesnika: 20
Prednost učešća imaju članovi NUNS–a

Ukoliko ste zainteresovani za radionicu kontaktirajte Tamaru Filipović Stevanović putem e-adrese tamara.filipovic@nuns.rs i pošaljite svoju prijavu do četvrtka, 12. decembra 2013. godine do 12h.

Radionica će biti održana u sali Nezavisnog udruženja novinara Srbije, ulica Resavska 28/II, Beograd. Za više informacija možete se obratiti Tamari Filipović Stevanović putem telefonskog broja: 066/8822 009.

Izabrani polaznici biće kontaktirani putem telefona ili elektronske pošte.

Organizator nije u mogućnosti da nadoknadi putne troškove za učesnike radionice.

Više informacija i prijavni formular dostupni su na sajtu NUNS