Nagrada za izveštavanje o zdravstvu za 2012. godinu

Udruženje novinara koji izveštavaju o zdravstvu (Association of Health Care Journalists) iz Sijetla, dodeljuje nagradu za najbolje izveštavanje o pitanjima zdravstva i zdravstvene zaštite. Ova nagrada se dodeljuje počevši od 2004. godine u više kategorija (TV novinarstvo, štampa, onlajn mediji...)

Udruženje novinara koji izveštavaju o zdravstvu je nezavisna, neprofitna organizacija, posvećena unapređenju razumevanja problema zdravstvene zaštite od strane javnosti. Ona broji preko 1.300 članova i njena misija je da se poboljša kvalitet, tačnost i vidljivost izveštavanja o zdravstvu.

Prijavljeni radovi moraju biti objavljeni u medijima izmedu 1.1. i 31.12.2012.godine. Novinari čiji radovi nisu na engleskom jeziku moraju priložiti prevod i potvrdu o njegovoj tačnosti.

Za radove koji su poslati do 21. decembra 2012. godine, prijava se plaća 30 dolara za članove AHCJ udruženja i 55 dolara za ostale učesnike konkursa. Posle tog roka konkurs će biti otvoren do 4. januara 2013. godine, pri čemu će naknade za prijave iznositi 50 dolara za članove AHCJ udruženja i 75 dolara za ostale učesnike.

Nagrade uključuju registraciju i smeštaj na godišnjoj konferenciji udruženja AHCJ (Boston, 14-17. mart), uramljeni sertifikat i 500 američkih dolara. Nagrađeni učesnici dobiće poziv za učešće u panel diskusijama na kojim će govoriti o svojim pobedničkim radovima.

Više informacija o konkursu, kategorijama i načinu na koji se prijavljuju radovi možete pronaći na adresi healthjournalism.org.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u