Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

IWMF nagrade za hrabrost u novinarstvu i životno delo za 2013. godinu

Međunarodna ženska medijska fondacija (IWMF) raspisuje konkurs za nagrade za hrabrost u novinarstvu i životno delo za 2013. godinu.

Svake godine nagrada za hrabrost u novinarstvu se dodeljuje trima novinarkama koje su pokazale izuzetnu snagu karaktera obavljajući svoj posao u teškim ili opasnim uslovima, kao što su pritisci vlasti, pretnje po ličnu sigurnost i druge prepreke. Nagrada za životno delo dodeljuje se novinarki čija su dostignuća utrla put za sledeću generaciju žena u medijima.

Nominacije za 2013. godinu se primaju do 1. marta 2013. godine.


Kandidatkinje za nagradu za hrabrost u novinarstvu mogu biti zaposlene, honorarne ili freelance reporterke, spisateljice, urednice, fotografkinje ili producentkinje iz bilo koje zemlje. Prihvataju se i kandidatkinje iz digitalnih medija. U izbor za nagradu za životno delo mogu ući i radno aktivne i penzionisane novinarke. Nominacije mora podneti neko od kandidatkinjih saradnika. Samo-kandidature se ne prihvataju.

Za vše informacija o nagradama i načinu kandidovanja, posetite sajt Međunarodne ženske medijske fondacije.

Osnovana 1990. godine, Međunarodna ženska medijska fondacija je usmerena ka jačanju uloge žena u informativnim medijma širom sveta. Članovi mreže su muškarci i žene zaposleni u medijima u više od 130 zemalja.
Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u