Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Konkurs za Međunarodni festival „Green Fest“

Autori kratkih i amaterskih filmova na temu životne sredine mogu prijaviti svoje radove za prikazivanje na, četvrtom po redu, Međunarodnom festivalu zelene kulture „Green Fest“. Festival se ove godine održava pod sloganom „Četiri boje zeleno“, od 13. do 15. novembra 2013. godine, u Domu omladine Beograd.

Festival organizuju Centar za unapređenje životne sredine, uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda i kompanije Vip mobile, i u saradnji sa Domom omladine Beograd.

Konkurs za amaterski film je otvoren za sve učesnike, bez ograničenja u uzrastu, a biće uvažene sve prijave ako je tehnika snimanja u potpunosti amaterska. U okviru ove kategorije biće nagrađeni najbolji učesnici u tri starosne kategorije: do 18, od 18 do 27 i preko 27 godina. Specijalnu nagradu Grada Beograda će dodeliti predstavnik Sekretarijata za zaštitu životne sredine. Nagrade za pobednike u okviru amaterskog programa takmičenja je obezbedio Vip mobile.

Program kratkog filma je namenjen svim profesionalcima iz oblasti kinematografije koji se bave temama prirode, životne sredine i ekologije. Nagrade će biti dodeljene za dva najbolja kratka filma.

Krajnji rok za slanje radova je 11. oktobar 2013. godine.

Spisak izabranih filmova će biti objavljen 4. novembra na zvaničnoj internet prezentaciji festivala www.greenfest.rs, gde se mogu naći sve potrebne informacije za prijavljivanje na konkurs.

Međunarodni festival zelene kulture „Green Fest“ je najveća „zelena“ manifestacija u Srbiji koja se održava svake godine. Tokom ranijih godina, na festivalu je prikazano više od 250 filmova iz 35 zemalja, održano preko 60 radionica za učenike osnovnih i srednjih škola i studente, predstavljeno preko 30 izlagača i umetnika i sa ukupnom posetom od preko 15.000 građana.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u