Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Ekonomsko i političko izveštavanje iz jugoistočne Evrope

Fondacije Robert Boš Štiftung i Tomson Rojters pozivaju profesionalne novinare sa Balkana da se prijave na konkurs za učešće u programu „Ekonomsko i političko izveštavanje iz jugoistočne Evrope“, koji podstiče regionalnu saradnju i istraživanje ključnih tema za ekonomski i politički razvoj jugoistočne Evrope.

Šesnaest novinara sa prostora Balkana imaće priliku da učestvuje u programu koji uključuje dve desetodnevne obuke: u Londonu (13-27. aprila) i Berlinu (15-28. septembra). Učesnici će imati priliku da posete i Brisel i Frankfurt kako bi se upoznali sa radom novinara koji prate evropska finansijska i politička pitanja. Sa novinarima će raditi iskusni stručnjaci iz Tomson Rojters i Robert Boš Štiftung fondacije.

Kursevi će obraditi sledeće teme:

  • Pisanje o razvoju tržišne ekonomije
  • Izveštavanje o tržištima i kompanijama
  • Praktične vežbe zasnovane na važećim evropskim temama

Uslovi za prijavu su odlično poznavanje engleskog jezika i aktivan rad u afirmisanoj medijskoj kući u protekle dve godine. Ukoliko kandidat nema portfolio koji sadrži dokaze o radu na ekonomskim temama, potrebno je da pokaže jako interesovanje za ovu oblast kako bi njegova prijava bila razmotrena.

Krajnji rok za prijave je 10. februar 2013. godine. Onlajn formular za prijavu

Za program mogu konkurisati novinari koji su državljani Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Turske ili Slovenije.

Detaljne informacije o programu

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u