Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

BlogOpen - SocialOpen 2010

Kada: 9-10. oktobar 2010.
Gde: Novi Sad, SPC Vojvodina, Amfitetar
Šta: Ovogodišnji BlogOpen ima uvod 8. oktobra s temom "Internet i autorska prava" čiji domaćin je UIKV, a nastavlja se zvaničnim BlogOpen programom dvodnevnog radno-prijateljskog susreta pod nazivom SocialOpen, koji je namenjen blogerima, tviterašima, poslovnim i privatnim korisnicima društvenih mreža. Zvanični deo konferencije će se održati u Amfiteatru SPC Vojvodine, tokom vikenda 9. i 10. oktobra. Uvodni deo programa, 8. oktobra, besplatan je za sve učesnike i posmatrače konferencije.

Ovo je peti po redu regionalni saziv blogera, kojima će se ove godine pridružiti i korisnici mreža Twitter i Facebook, u radno-prijateljskom susretu, čiji je cilj bolje povezivanje, razmena znanja i ideja i druženje.

Teme ovogodišnjeg zvaničnog dela programa:

  • Blog, Twitter, Facebook, LinkedIn, Youtube
  • Društvene mreže i biznis
  • Zaštita autorskih prava
  • Istine i zablude o mrežama
  • Sadržaj i/ili forma
  • Marketing i internet
  • On-line reputacija
  • Search marketing
  • Copywriting i SEO

Akcija

Ovogodišnji humanitarni aspekt BlogOpena biće usmeren na zajedničko kreiranje kampanje za prikupljanje sredstava za nabavku knjiga Gradskoj biblioteci u Novom Sadu, najstarijoj kulturnoj instituciji u Vojvodini, kojoj je ovogodišnji budžet za nabavku novih knjiga dramatično smanjen, a planirani projekat "Biblioteka za sve" koji trebalo da obezbedi servis za dostavljanje knjiga ljudima sa otežanim kretanjem, odložen na neogranično vreme. Cilj nam je da mobilišemo pažnju i podignemo nivo prepoznatljivosti ovog napora Biblioteke, kako bi informacija o akciji stigla do najvećeg broja potencijalnih donatora.

Prijave za praćenje konferencije su u toku, a još uvek se svi zainteresovani korisnici društvenih mreža i kreatori online života mogu prijaviti po Early Bird ceni.

 
USAID/IREX
Ova sekcija sajta realizovana je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Izneti stavovi pripadaju isključivo autoru i ne predstavljaju zvaničan stav USAID-a i IREX-a.