Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

BIRN letnja škola istraživačkog novinarstva

Balkanska istraživačka regionalna mreža (BIRN) organizuje, četvrtu po redu, letnju školu istraživačkog novinarstva koja će biti održana na Bledskom jezeru u Sloveniji, od 25. do 31. avgusta 2013.

Kao i prethodnih godina, BIRN okuplja neke od najvećih svetksih novinara koji će držati predavanja polaznicima škole. Među predavačima su David Leigh, jedan od najpoznatijih britanskih istraživačkih novinara, dugogodišnji urednik istraživačkih tekstova u Guardianu, dobitnik brojnih novinarskih nagrada među kojima i nagrada za novinara i istraživača godine, Eric Nalder, dvostruki dobitnik Pulitzer-ove nagrade i Paul Radu, višestruko nagrađivani istraživački novinar i direktor Organised Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

BIRN je obezbedio pune stipendije za 20 novinara sa Balkana, koje pokrivaju troškove predavanja, smeštaja, svih obroka, knjigu „Digging Deeper“ (vodič za istraživačke novinare, autorke Sheila Coronel) i troškove prevoza u iznosu od 100 evra.

Sem stipendije, svi učesnici će tokom škole raditi na ideji za istraživanje, a najbolja tri predloga biće nagrađena finansijskim sredstvima za sprovođenje istraživanja.

Četvrta po redu škola će biti organizovana u podnožju Julijskih Alpa, na Bledskom jezeru u Sloveniji, a rok za prijavljivanje novinara je 5. avgust 2013. godine.

Škola za novinare realizovana je u saradnji sa Konrad Adenauer Stiftung, King Baudouin Foundation, a finansirana od OEBS Misije u Srbiji i na Kosovu i USAID Makedonija.

Za više informacija o agendi škole, predavačima i uslovima prijavljivanja, posetite sajt BIRN Summer school ili kontaktirajte Jelenu Ćosić, e-mail: jejelena.cosic@birn.eu.com, office: +381(0)11/6-5555-99, mob: +381(0)65/87-26-355, Twitter: @BIRNschool.
Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u