Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Trening za novinare - rodna ravnopravnost u sektoru bezbednosti

Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) organizuje obuku za novinare o specifičnostima istraživanja sektora bezbednosti, sa fokusom na izazove sa kojima se suočavaju žene zaposlene u bezbednosnim institucijama.

U okviru treninga, koji se održava 28. februara i 1. marta, biće obrađene teme koje se odnose na: razlike u bezbednosnim potrebama žena i muškaraca, prepreke koje žene imaju u zapošljavanju i napredovanju u sektoru bezbednosti, oblike diskriminacije žena u institucijama bezbednosti i načine izveštavanja o ovoj pojavi.

Predstavnici štampanih i elektonskih medija sa lokalnom, nacionalnom i regionalnom pokrivenošću, koji su zainteresovani da učestvuju, prijave mogu poslati do 22. februara 2013. godine na mejl radomir.cvetkovic@bezbednost.org.

Prijava treba da sadrži kratku biografiju, teme iz oblasti bezbednosti i/ili rodne ravnopravnosti kojima se kandidat bavi i kontakt telefon.

Prednost pri izboru imaće novinari sa iskustvom u izveštavanju o sektoru bezbednosti, a troškove puta i smeštaja za polaznike treninga koji nisu iz Beograda snosi organizator. Izabrani predstavnici medija biće kontaktirani u roku od tri radna dana od završetka konkursa.

Više informacija o konkursu

Trening se održava uz podršku Agencije UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, u okviru projekta „Podrškа sprovođenju NAP zа primenu Rezolucije 1325 u Srbiji - kа rodno odgovornom sektoru bezbednosti“.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u