Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Trening za novinare i urednike koji se bave zaštitom životne sredine

Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC) organizuje trening za novinare i urednike koji se bave životnom sredinom i održivim razvojem u Srbiji.

Trening se realizuje u okviru trogodišnjeg Programa podrške organizacijama civilnog društva u Srbiji (SENSE) koji REC kancelarija u Srbiji implemetira uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Program SENSE ima za cilj promovisanje učešća civilnog sektora u procesima donošenja odluka po pitanjima životne sredine, kako bi se doprinelo inkluzivnijem upravljanju u oblasti životne sredine baziranom na konsenzusu. Program sadrži četiri komponente: Komponenta finansijske podrške projektima (grantovi); Razvoj kapaciteta (dva trening modula Master kursa u Srbiji i u EU); Dijalog i umrežavanje, i Medijska komponenta (razvoj kapaciteta i dopiranje do javnosti).

Trening za novinare i urednike organizuje se u okviru medijske komponente SENSE programa i biće održan u Sent Andreji, u Mađarskoj, od 10. do 12. novembra 2013. godine. Polaznici ovog programa će biti u prilici da se upoznaju sa globalnim izazovima u životnoj sredini, ali i sa problemima i aktivnostima u regionu vezanim za zaštitu životne sredine i održivi razvoj. Pored toga, polaznici će biti upoznati sa tekućim aktivnostima civilnog sektora u Srbiji u ovoj oblasti.

Sve troškove vezane za putovanje i boravak novinara u Mađarskoj, kao i samog treninga snosi REC. Radni jezik treninga je engleski.

Popunjeni prijavni obrazac, kao i CV treba poslati najkasnije do 1. novembra 2013. godine na adresu itomasevic@rec.org.

Obrazac za prijavu (doc)