Početna > MC za medije > Konkursi arhiva > 2012 > IFEX nagrada za karikaturu

IFEX nagrada za karikaturu: Skrenuti pažnju na nekažnjivost

Međunarodna organizacija IFEX (International Freedom of Expression Exchange), povodom Međunarodnog dana za okončanje nekažnjivosti, koji se obležava 23. novembra, raspisuje konkurs za najbolju karikaturu iz oblasti slobode izražavanja.

Tužbe, pretnje, napadi, pa čak i ubistva novinara, fotografa, muzičara, pisaca, aktivista za ljudska prava i mnogih drugih, nastavljaju da prolaze nekažnjeno u zemljama poput Meksika, Rusije Iraka i Somalije. Nekažnjivost zbog toga ostaje jedan od najvećih globalnih problema koji se javlja u mnogim zemljama i političkim strukturama.

Cilj Međunarodnog dana za okončanje nekažnjivosti je da se skrene pažnja na ovaj problem i na one koji su progonjeni samo zato što su ostvarivali svoje pravo na slobodu izražavanja. Ovaj dan, ne samo što podiže svest javnosti o tome šta stvara i održava kulturu nekažnjivosti, već, takođe, podstiče građane širom sveta da nešto preduzmu, dignu svoj glas i zahtevaju pravdu.

Ne postoje ograničenja o tome ko može da učestvuje na ovom takmičenju – konkurs je otvoren za sve, bez obzira na njihovu starost, profesionalno umeće i nacionalnost.

Karikature, koje moraju biti u .jpeg formatu, treba poslati na e-mail contest@daytoendimpunity.org zajedno sa imenom, adresom, e-mail adresom i brojem telefona. Minimalna rezolucija poslatih fajlova je 300 dpi, sa dimenzijama 600x400 piksela. S obzirom da se radi o globalnom takmičenju, karikature moraju biti bez teksta, sa jasnom porukom koja je izražena samo kroz sliku. Više o pravilima konkursa i nagradama.

Krajnji rok za prijavljivanje radova je 4. novembar 2012. godine.

Pobednički radovi će biti objavljeni 23. novembra na zvaničnom sajtu takmičenja.

Detaljne informacije o takmičenju i Međunarodnom danu za okončanje nekažnjivosti možete pronaći na zvaničnom sajtu daytoendimpunity.org.
Untitled Document Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u