Svakog drugog petka
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Kurs za pisanje i izveštavanje agencije Rojters

TrustMedia, služba Tomson Rojters fondacije (Thomson Reuters Foundation), raspisala je konkurs za novinare za kurs pisanja i izveštavanja o vestima u elektronskim medijima.

Kurs će omogućiti polaznicima da prepoznaju svoje dobre navike, ali i vreme i prostor da porade na svojim slabim tačkama. Osnovu programa čine praktične vežbe sa akcentom na poboljšanje osnovnih veština pisanja i izveštavanja koje se primenjuju u agenciji Rojters i drugim svetskim agencijama, uključujući tačnost, nepristrasnost, brzinu, jasnoću i strukturu.

Kurs kombinuje nastavu „lice u lice“, koja će se održati od 13. do 17. maja 2013. godine u Londonu i onlajn module za učenje, koji se sastoje od deset nastavnih jedinica koje je potrebno završiti u roku od 6 meseci.

Za program se mogu prijaviti novinari koji rade u elektronskim medijima i imaju najmanje 2 godine radnog iskustva, kao i dobro poznavanje engleskog jezika.

Krajnji rok za prijavu je 25. februar 2013. godine.

Više informacija o programu, načinu finansiranja za novinare iz zemalja u tranziciji i formular za prijavu možete pronaći na sajtu www.trust.org.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u